Митническите служители на Митнически пункт Летище Бургас иззеха 2569 кутии (51 380 къса) цигари

...
</TD
>Митническите служители на Митнически пункт Летище Бургас иззеха 2569 кутии (51 380 къса) цигари
Коментари Харесай

Петима натикаха 2569 кутии цигари в багажа си и опитаха да отлетят за Лондон

Митническите чиновници на Митнически пункт Летище Бургас иззеха 2569 кутии (51 380 къса) цигари от багажа на петима пасажери, български жители, оповестиха от Агенция " Митници ". 

Петимата пасажери (две дами и трима мъже) са пътували през интервала 31 март - 3 април 2023 година с полети за Лондон, Англия. Преминали са през " зелен кулоар “ - нищо за обявление, след което е осъществена митническа инспекция на техния багаж, при взаимни действия със чиновниците от Гранична полиция. В хода на инспекциите митническите инспектори откриват в ръчния и чекиран багаж на всеки един от петимата пасажери надлежно 700, 520, 500, 450 и 399 кутии цигари от разнообразни търговски марки. Тютюневите произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в търговски количества и в нарушаване на митническото законодателство. Срещу петимата български жители са формирани актове за откритите административни нарушавания. 

Само през първите три месеца на годината митническите чиновници на Министерство на правосъдието Летище Бургас са иззели 244 740 къса (12 237 кутии) цигари от багаж на пасажери. Всички извършители са български жители и са пътували за Англия, а пренасяните от тях цигари са били в търговски количества.

595 120 къса (29 756 кутии) цигари са арестувани и през 2022 година при митнически инспекции на багажа на пасажери на Министерство на правосъдието Летище Бургас. Иззетите тютюневи произведения са с български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на митническото и акцизно законодателство.

Търговско дружество Митница Бургас напомня на пасажерите, пътуващи с въздушен превоз, че могат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български акцизен бандерол, в случай че пътуват за друга страна членка на Европейски Съюз, и до 10 кутии цигари, в случай че пътуват за трета страна. Пътуващите следва да се срещнат и с разпоредбите в приемащата страна, където лимитите могат да бъдат по-рестриктивни. Пътници, които придвижват количества над лимита, подлежат на санкция. Цигарите, предмет на нарушаване, се задържат.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР