Министърът на образованието и науката проф. връчи днес грамоти на

...
</TD
>Министърът на образованието и науката проф. връчи днес грамоти на
Коментари Харесай

МОН награди в Пловдив млади програмисти с отлични резултати

Министърът на образованието и науката проф. връчи през днешния ден грамоти на възпитаници с отлични резултати, реализирани в подготовката по Националната стратегия " Обучение за ИТ кариера ". Церемонията се състоя  в Етнографския музей, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Супер отличникът " е Георги Георгиев от Пловдив.

Обучението по Националната стратегия " Обучение за ИТ умения и кариера " се провежда от пет центъра в София, Пловдив, Бургас, Русе и Правец. Двадесет и двама от наградените възпитаници през предходната година са се обучавали към центъра в Пловдив с координатор Росен Вълчев - учител по информатика в Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " в града. Петима от отличниците бяха от центъра в Бургас, четирима - от Русе, а останалите трима - от  Правец.

В Националната стратегия " Обучение за ИТ умения и кариера " могат да се включат възпитаници в десети клас, които не учат специалност от направлението " Компютърни науки ". В рамките на три години те получават трета степен на професионална подготовка по специалността " Приложен програмист ". Занятията се провеждат присъствено и единствено при нужда се организират онлайн. Уроците са в свободното време на учениците - през седмицата, в събота и неделя, или през ваканциите.

От 2017 година до 14 юли 2022 година през образование за ИТ умения са минали 2500 възпитаници. Всеки един от тях е бил на стаж в ИТ компания, а над 85 % са почнали работа в този бранш. Учебните стратегии са създадени в партньорство от представители на ИТ бизнеса, висши учебни заведения и професионални гимназии. Те се включват в преподаването, което основава условия за продан на познания сред бизнеса и учениците.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР