Минималната заплата трябва да се задържи на това ниво, което

...
</TD
>Минималната заплата трябва да се задържи на това ниво, което
Коментари Харесай

От КРИБ - Русе са против вдигането на минималната заплата 

Минималната заплата би трябвало да се задържи на това равнище, което е сега, с цел да може бизнесът да си поеме малко въздух.

Това счита ръководителят на районната конструкция на КРИБ в Русе Милка Трифонова, във връзка с настояванията на синдикатите в плана за бюджет да се заложи 850 лв. минимално трудово заплащане още през тази година, съобщи КИС 13.

Според нея в случай че се вдигне минималният размер на работната заплата, това ще окаже огромен напън върху бизнеса, който и без друго е обиден от инфлацията и нестабилната икономическа среда.

Милка Трифонова коментира и предлагането да се вкара подоходен корпоративен налог с две ставки от 10 и 15%, според от размера на предприятието, или да се вдигне за всички на 15%.

От КРИБ настояват също да се направи разбор на положението на осигурителната система за превъзмогване на недостиг от близо 10 милиарда лв..

Припомняме, че планът на бюджет на Държавното публично обезпечаване планува нарастване на пенсиите с 12% от 1 юли тази година, което ще усили разноските с близо 3,7 милиарда лв..
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР