МГ Баба Тонка“ в Русе откри своята 160-та учебна година,

...
</TD
>МГ Баба Тонка“ в Русе откри своята 160-та учебна година,
Коментари Харесай

Математическата гимназия в Русе откри 160-ата си учебна година

МГ " Баба Тонка “ в Русе откри своята 160-та образователна година, в която ще образова 682 възпитаници в 26 паралелки от 5 до 12 клас.

По традиция петокласниците и осмокласниците бяха посрещнати от класните ръководители. Тържеството стартира с гала по издигане на националния байрак и флага на Европейския съюз. Празничен водосвет отслужи отец Светослав Георгиев.

По традиция 7-класниците приветстваха 5-класниците с добре пристигнали и им сервираха торти. В празничната стратегия присъединяване взеха учебни обединения, а посетители на тържеството бяха доктор Росица Георгиева – шеф на Регионално ръководство по обучение – Русе, Магдалина Илиева – заместник-кмет в Община Русе, доцент Десислава Атанасова – заместник-ректор на районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев “.

Математическата гимназия е правоприемник на Девическото учебно заведение в Русе. От 1970 година е профилирана математическа гимназия със профилирани паралелки по математика, информатика и биология и с интензивно проучване на британски език. Повече от 60 години гимназията заема водеща просветителна роля в региона на математиката, информатиката, осведомителните технологии, естествените науки, изкуството и спорта. Обучението в гимназията е емблема за Русе с положителната научна подготовка и сполучлива реализация на генерации младежи в разнообразни области на публичния и обществения живот на страната.

Математическа гимназия " Баба Тонка “ се готви да означи своя празник с доста и разнородни начинания, които ще наситят с празнично наличие богатия учебен живот, писа РусеМедиа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР