Медицински университет Пловдив също изрази позицията си против идеята на

...
</TD
>Медицински университет Пловдив също изрази позицията си против идеята на
Коментари Харесай

МУ скочи срещу национална детска болница в Пловдив и подсказа как съветниците могат да помогнат истински

Медицински университет Пловдив също изрази позицията си срещу концепцията на общинските съветници от Политическа партия " Кауза България " по отношение на построяването на национална детска болница в Пловдив, разбра  Plovdiv24.bg.  Това излиза наяве от още едно писмо на проф. Иван Иванов, Дм шеф на Клиника по педиатрия и Ръководител на Катедра по педиатрия и мед. генетика Проф. Иван Андреев ", МФ, МУ-Пловдив. Както към този момент ви съобщихме.

В писмо до Георги Титюков и до Проф. Иван Литвиненко, Председател на БПА се показва позицията на Клиниката по педиатрия, УМБАЛ  " Св. Георги " Пловдив и Катедрата по педиатрия и здравна генетика Проф. Иван Андреев ", МФ и МУ - Пловдив, съгласно която не поддържат предлагането.

Причините, които акцентират са: фактът, че научават от медиите за предлагането, което не е съответно на ресурсите и потребностите на града и страната.

" Категорично поддържаме нуждата от единна детска болница в София за децата на София и страната, разполагаща с всички педиатрични лечебни и хирургични специалности. Това е наша обща цел в границите на Българската педиатрична асоциация ", се споделя още в писмото.

В документа се показва и методът, по който общинските съветници могат да оказват помощ на здравето на децата на Пловдив и страната, а точно посредством поддръжка на дарителската акция.

" Най-доброто за нашите деца и онкоболни за строителство на нов корпус за клиниките по педиатрия, онкология и клинична хематология на УМБАЛ  " Свети Георги ", се оповестява още в изразената документално позиция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР