Мащабна схема за нелегално производство и разпространение на цигари е

...
</TD
>Мащабна схема за нелегално производство и разпространение на цигари е
Коментари Харесай

Разбиха мащабна схема за нелегално производство на цигари, арестуван е пловдивчанин

Мащабна скица за незаконно произвеждане и разпространяване на цигари е разкрита на територията на област Пазарджик, има арестуван от полицията. Във фабрика са открити кревати за служащи от чужбина.

В склад в село Калугерово при профилирана интервенция са открити и конфискувани над 2100 мастербокса и над 1 милион кутии с цигари без бандерол, оповестиха на брифинг управляващите на конференция в постройката на ОДМВР- Пазарджик, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Има арестувано лице. Мъжът е от Пловдив, а прокуратурата ще бъде изиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Образувано е досъдебно произвеждане. Издирват се други съпричастни лица.

В рамките на същата интервенция е разкрита и фабрика за произвеждане на незаконни цигари. Тя се намира в пазарджишкото село Гелеменово. Във фабриката са работили чужденци, като на място са открити 10 кревати. Наетите служащи са обитавали извънредно единствено във фабриката и не са разполагали със средства за връзка.

На 4 декември на територията на село Калугерово е извършена профилираната интервенция, при която в склад са открити и конфискувани 2100 мастербокса с 1 049000 кутии с цигари без бандерол.  

По-рано през днешния ден от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив оповестиха за разкрита незаконна фабрика за произвеждане на цигари със склад е разкрита в Пазарджишко. 

На конференцията в постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пазарджик бяха изнесени и детайлностите по случая. В него ще участваха представители на Районна прокуратура - Пазарджик, Групово дело БОП - Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници “ по отношение на разкрита незаконна фабрика за произвеждане на цигари и склад. Пред медиите приказваха Радослав Бакърджиев, областен прокурор на гр. Пазарджик, гл. комисар Явор Серафимов, шеф на Групово дело БОП, ст. комисар Калин Литов, заместник-директор на Групово дело БОП, Георги Георгиев, шеф на дирекция " Митническо разузнаване и следствие " в Агенция " Митници " и наблюдаващият прокурор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР