Марин Георгиев Поповски, който е част от Пловдивската адвокатска колегия,

...
</TD
>Марин Георгиев Поповски, който е част от Пловдивската адвокатска колегия,
Коментари Харесай

Адвокат от Пловдив към Ицо Хазарта: Нека си кажем истината - право, куме, та в очи

Марин Георгиев Поповски, който е част от Пловдивската адвокатска гилдия, написа отворено писмо към претендента за депутат от " Продължаваме промяната " Христо Петров, прочут още като Ицо Хазарта. 

Ето какво написа той в своето писмо. 

Многоуважаеми господин Христо, Ще се постарая да Ви вляза в реториката. И по този начин: Хубаво ги рЕдите в последната си ария, но Вашата работа май ще излезе " Добре, че е майтапа, да си кажем истината! “ Демек приказва се измежду обществото, че:

1. не отвърнахте съответно на повишението на цените на горивата – но май си е така;

2. пуснахте ни по пързалката, че НЕ въоръжавате един тоталитарен режим – но май си е така;

3. споделят още, че не противодействахте на това да продаваме ток на прилежащи страни три пъти по-евтино, в сравнение с го плащаме ние – но май си е така;

4. приказва се, че ни чака зима с режим на тока – но май си е така;

5. слушам, че някой ни е приложил схемата, станала известна като схемата " Зеленски “, т.е. да ни продават съветски газ през трети страни с посредничеството на прочут кръг от компании на фрапантно по-висока цена – но май си е по този начин

Дали е по този начин или не е – не мога да кажа…народът знае най-добре!

Едно друго нещо обаче знам, тъй като съм надълбоко осведомен с казуса и то е, че Вашият сътрудник депутатът Дунчев направи и невъзможното, с цел да стигнат дървата за огрев непостижимо висока цена. Ама по този въпрос ария няма!

Ако решите въпреки всичко да сътворите нещо, аз предлагам следното заглавие: " Като няма дърва, грейте се на месечината! “

Предоставям Ви заглавието гратис, няма да диря авторски права, няма да сме идващите Лили Иванова и Митко Щерев, я! Та, защо иде тирада, в случай че не сте осведомен, защото сред звукозаписното студио и селфитата в Народното събрание, може да не Ви е останало време да се запознаете с този по този начин " незначителен проблем “:

През миналата година по гледище на депутата Дунчев Министърът на земеделието издаде заповед, с която НАМАЛИ сечта във високостъблени гори на възраст над 100 години.

При все, че това се случи в невиждан за последните 20 години пик на търсене на дървесина, тази заповед сътвори по този начин наречения вакуум на пазара, сиреч " има търсене-няма предложение “.

Да, обаче системата не търпи вакууми и заради това в този момент дървата за огрев през днешния ден се продават на скромната цена от 220 лв. за кубик и компаниите са минимум отговорни за това състояние.

Те самите купуват дървесината, която сами добиват в гората на невиждано висока цена, защото дървесината се купува от тях посредством ТЪРГ с НАДДАВАНЕ и с цел да избави бизнеса си съответният търговец, заради неналичието на суровина е подготвен да заплати цена два-три пъти по висока, от тази която е плащал на горското стопанство по същото време предходната година.

Тази заповед без подозрение има популистки темперамент и тя не пази нито държавния, нито публичния интерес.

Лесовъдската просвета е безапелационна, за това че всяка гора има потребност от по този начин наречената оздравителна сеч и най-много горите във фаза на напреднала възраст, с цел да може тя да се обновява и да се обезпечи дълготрайното битие и развиване на българската гора и в този смисъл възбраната, въведена с тази заповед е в контраст с устойчивото стопанисване на горите.

Както споделят братята американци " Когато сочиш с пръст, не забравяй, че три други сочат назад към теб “. Нека си кажем истината, право куме в очи!

Чували ли сте приказката за обущаря и художника, където художникът споделил: " Не по-високо от кундурите, обущарю? “ Вашата работа и тя такава. Вие сте " прочут рападжия “, не по-високо от рапЕрството, Ице!

С почитание: адв. Марин Георгиев Поповски

Пловдивска адвокатска колегия
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР