Луксозна къща край Пловдив спечели награда в конкурса Сграда на

...
</TD
>Луксозна къща край Пловдив спечели награда в конкурса Сграда на
Коментари Харесай

Луксозна къща край Пловдив, включваща 5 спални, 5 бани и 3 тоалетни, спечели престижна награда

Луксозна къща край Пловдив завоюва премия в състезанието " Сграда на годината " в категорията. 

Имотът се намира в рамките на село Белащица. Наградата, която печели е категорията " Жилищни здания до 2000 кв. м ".

Инвеститор е Семейство де Рек от Нидерландия.

Името на къщата е Ventisette и съставлява визията на архитекта " АНТОНИУМ " за съвременен метод на живот отвън града, само че в непосредствена непосредственост до него. Характеристиката на капиталовото желание е да се преустрои съществуваща триетажна постройка.

Използван е интереса на клиентите към модернистичната архитектура и пристрастеност към интериорния дизайн. Геометрията предлагането е статична и фина и се вписва леко в пейзажа. Разработен е ландшафтен план, гарантиращ, че концепцията на къщата резонира и с градината и външната повърхност, която ще бъде интензивно употребена през огромна част от годината.

Достъпът до парцела е през два разнообразни входа, единия главно за коли, другия пешеходен. Общата повърхност на постройката е 911 кв. м, включвайки 5 спални, 5 бани, 3 тоалетни, 2 механически пространства, перално помещение, складово помещение, спа зона с парна баня, сауна, масажно помещение, зона за отдих и спорт, гараж за два автомобила с опция за зареждане на електрически автомобили. Въпреки огромната си повърхност къщата е по този начин проектирана, че да разпредели равнищата в разнообразни хармонично ситуирани посоки.

Архитектурата на плана е въодушевена от хълмовете, които образуват пейзажа на ниските била на Родопската планина. Тази концепция е най-видима при взор на северната страна на къщата. Етажите на къщата преплитат детайлите бетон, метал, стъкло и разнообразни типове камък, показани в разнообразни хоризонтални пояси, тъкмо както в природата постоянно забележимите линии в скалите се нарушават или се препокриват. Покрива на постройката е плосък и разреши инсталирането на високоефективна фотоволтаична апаратура. Архитектът употребява водоравен детайл като продължение на постройката от запад на изток, който е завършен с железни движещи се пана. Източната открита повърхност на парцела включва функционални зони, позволяващи организирането на събития навън.

Сградата е от стоманобетон. Основни материали в плана са метал, бетон, стъкло и камък. В използването им са употребявани модерни решения, които да се впишат по най-хубавия метод в цялостната идея на архитектурния план. Пример за това са потреблението на авансово направени бетонови детайли като барплот и стълбище, входна пивотна врата, огромни стъкопакети и широкоформатен гранитогрес по фасадата и подовете, направени за плана железни пана, които се движат по релси, както и потреблението на забележим бетон.

Сградата е снабдена с най-съвременни системи, осигуряващи качество на живот. Имотът е екипиран със сондажен бунар, който зарежда огромна част от потребностите, като водата се пречиства, минава през стерилизация и противоположна осмоза, с цел да подсигурява високо качество. Отпадните води минават през модерна технология от дренажни призми, с цел да се понижи замърсяването на околната среда, заради неналичието на канализационна инфраструктура.

Къщата се отполя напълно от нискотемпературно подово отопление и се охлажда от централна въздуховодна система. Къщата е снабдена и със система, както за аспириране на въздуха в пространствата по този начин и за нагнетяване на пресен въздух, което подсигурява допустимо най-хубави условия в затворените пространства.

Къщата е напълно автоматизирана, което разрешава с изключение на ръководство на архитектурното осветяване, по този начин и отдалечен надзор и ръководство на всички системи, в това число щори, които управляват слънцегреенето в пространствата, и покачват енергийната им успеваемост. Друга автоматизирана среда е озвучаването на огромна част от територията на парцела и всички пространства в постройката.

Сигурността на парцела е проектирана с изключение на с видеонаблюдение и с умна система за засичане на обекти, вътрешна система за достъп на къщата, сензори за отровни газове, пожаробезопасност и наводнения.

Вътрешната архитектура на постройката въплъщава минималистичния метод на проектанта – употребявани са тапетни порти, вградено осветяване, фуга сянка на стенните пана, а огромна част от мебелите са вградени.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР