Летният туристически сезон отново е поставен на карта при това

...
</TD
>Летният туристически сезон отново е поставен на карта при това
Коментари Харесай

БХРА: Заради ремонта на пътя от Бургас до Сарафово туристическият сезон е под риск

Летният туристически сезон още веднъж е подложен на карта освен това не поради форсмажор като пандемията от Ковид-19 да вземем за пример, а поради недовиждане и индиферентност на ръководещите по отношение на ориста на един от най-важните браншове за българската стопанска система. Това са безапелационни от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Неочаквано, без предизвестие от община Бургас единствено преди дни обявиха на туристи и на  представители на бизнеса, че пътят до най-големият ни морски курорт Слънчев бряг ще се удължи с 10 километра поради недобре плануван ремонт.

“ в сектора сред пътния възел вид " Тромпет “ на Северния обход до Гробищния парк “ стартира в този миг, “тъй като в този момент бе обезпечено нужното финансиране от страна на страната ", оповестиха на уеб страницата си от община Бургас.

Ще се поставя нов асфалт, пътна маркировка и нови стълбове. Все неща, които можеха да се случат преди или след края на дейния туристически сезон, при изискване, че няма незабавна нужда от възобновяване на трасето, акцентират от БХРА.

Това е безусловно несериозно тъй като с изключение на удължение на пътя с 10 километра значи и безкрайни тапи за водачите, изясни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов. В задръстването ще чакат всички туристи, които идват с кола или със аероплан през летище Бургас, както и всички снабдители и доставчици на хотелите в района. При изискване, че ремонтът ще продължи месец и половина за какво не стартира след средата на септември или при започване на април, а блокира втората половина на юни и целия юли – два от месеците в дейния туристически сезон. Вместо да вземе ограничения да удължи сезона община Бургас действително го редуцира, тъй като поради ремонта има туристи, които ще предпочетат да пътуват до прилежащи страни вместо да чакат в тапите в жегите.

За страдание и тази година – нищо ново под слънцето. Министърът на туризма направи нужните срещи с регионални шефове, с общини, с ведомства и институции, с цел да се подсигурява, че няма да има спънки пред бизнеса и летният сезон ще прочете обикновено. Накрая обаче става както постоянно – сами си пречим, акцентира ръководителят на БХРА Георги Щерев.

За следващ път ръководещи потвърждават, че туризмът не е приоритет и единственото, което ги вълнува обвързвано със бранша е да получават налози, такси и косвени доходи, само че не и по какъв начин да подтикват вложителите или най-малко да не пречат на оцеляването на сектора, добави Налбантов.

От БХРА упорстват община Бургас да премисли ремонта на пътя от Бургас до Сарафово и да отсрочат обновяването за средата на септември.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР