Криминалисти от Бургас и самата областна дирекция бяха удостоени с

...
</TD
>Криминалисти от Бургас и самата областна дирекция бяха удостоени с
Коментари Харесай

Криминалисти от Бургас с награди от конкурса Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж

Криминалисти от Бургас и самата регионална дирекция бяха удостоени с награди в състезанието на името на италианския прокурор Джоване Фалконе – " Страхливият умира всеки ден, смелият - единствено един път ", провеждан по концепция на Общински съвет по наркотични субстанции – Благоевград, взаимно от Община Благоевград и посолството на Република Италия в България. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. 

Конкурсът за магистрати и служители на реда, потвърдили професионализма си и себеотрицанието при осъществяване на служебните си отговорности, се организира за поредна година в Благоевград, като бургаските чиновници от отдел " Криминална полиция " и регионалната дирекция са отличени за цялостната си активност по противопоставяне на наркоразпространението, неутрализирането на разнообразни наркогрупи и производството на опиати.

Част от наградените чиновници от бранш " Престъпления, свързани с наркотичните субстанции, детска престъпност и дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни лица " към отдел " Криминална Полиция " към ОДМВР –Бургас участваха персонално на формалната гала, като получиха премиите си под възторжените овации на присъстващите в залата служители на реда и магистрати.

Припомняме, че това е второто отличие за бургаските криминалисти, наградени преди пет години за неутрализирането на няколко проведени незаконни наркогрупи, разбиването на осем мобилни нарколаборатории и разкриването на голям брой оранжерии за развъждане на марихуана по Южното Черноморие.

Конкурсът в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе е основан през 2009 година от Oбщина Благоевград, като е подсилен от проф. Мария Фалконе и фондация " Джовани Фалконе “. С провеждането му Община Благоевград си сложи за цел да подкрепи напъните на магистратите и служителите на реда да пазят публичните ползи и престижа на специалността си, да спомагат за ограничение на корупцията, въздействието на проведената престъпност, закононарушенията против деца посредством интернет, както и за понижаване на престъпните прояви на локално и на национално равнище.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР