Край на срамните палети и подръчни средства за обезопасяване,

...
</TD
> Край на срамните палети и подръчни средства за обезопасяване,
Коментари Харесай

Дано никога повече да не ставаме свидетели на подобна грозна гледка в центъра на Пловдив

Край на срамните палети и подръчни средства за обезопасяване, при положение на счупено стъкло при Римския стадион.

Пловдивчанинът Виктор Шапилов обществено държи да благодари посредством Plovdiv24.bg за съдействието на Таня Славова от ОИ " Старинен Пловдив ".

На 20-ти януари той е изпратил аргументирано предложение, в което случай на счупено стъкло, да се употребява на ниска цена транспарантен плексиглас, или друго по-адекватно краткотрайно обезопасяващо решение. Причината за това негово предложение е, че сходна повърхност може да бъде оформяна за всяка една позиция от парапета при положение на бъдещи проблеми и на пръв взор не се разграничава от настоящото стъкло.

Шапилов показва своите възторженостти по отношение на положените старания, довели до определяне на причинителите. В рамките на 24 часа той е получил отговор и още в първия работен ден предлагането е било приложено, като резултатът е повече от порядъчен и отговарящ за централна градска част - емблема на една културна столица.

Най-добрата предварителна защита от сходни нелицеприятни случки е осъзнаването, че няма да се разминат никому сходни прояви. Все отново не би трябвало да се забави и същинската замяна с същинско стъкло и стабилно на атмосферните условия и отговарящо на приключения тип.

Plovdiv24.bg напомня, че на 16 януари стъклените парапети на Римския стадион в центъра на Пловдив още веднъж станаха жертва на вандалски акт. В записите от охранителните камери, с които Общинска защита разполага, ясно се вижда по какъв начин сред 01:45 - 1 :55ч. двама души, млади момчета, идват от посока Стария град и слизат по стълбите до градинката на Джумая Джамията.

 По-ниският се ускорява и изритва с крайник едното стъклено пано от парапета на Римския стадион. Стъклото се чупи и пада на тревната повърхност вътре в стадиона. Избити са и два от държачите на стъклото. За благополучие няма потърпевши хора, поради часа на случая. След това двамата не престават по Главната улица в посока община Пловдив, като по пътя си изритват и вратата на магазин, вследствие на което е счупена единствено пантата му.

Два дни по-късно чиновници от Четвърто районно управление (на МВР) са разкрили самоличността на двамата млади мъже, съпричастни към вандалската демонстрация. По време на разпита единият е обяснил, че стореното е под влияние на алкохол.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР