Кръгла маса събра институции и партньори в Обединено училище Пенчо

...
</TD
>Кръгла маса събра институции и партньори в Обединено училище Пенчо
Коментари Харесай

Институции си подадоха ръка в името на образованието на уязвими групи

Кръгла маса събра институции и сътрудници в Обединено учебно заведение " Пенчо Славейков " - Пловдив. Участници в събитието бяха учители в ролята на обучители, обучаеми от уязвими групи, представители на фондация " Рома “ и Бюрото по труда. Това оповестиха за Plovdiv24.bg от управлението на образователното заведение.

Темата на форума бе " Популяризиране на нуждата от повишение и поощряване на грамотността и степените на обучение измежду целевите групи и привличане на публичното внимание към изгодите от повишение на грамотността като причина за бъдеща претовареност “.

След формалното разкриване бяха маркирани тактиките и политиките за повишение на грамотността измежду уязвими групи. Отчетен беше приносът на план " Шанс за всички “  за разпространение на нуждата от повишение и поощряване на грамотността, като беше обърнато особено внимание на ролята на учебното заведение за привличане на публичното мнение към изгодите от образованието като причина за бъдеща претовареност.

Специално направена презентация показа на присъстващите същността и изгодите от плана, след което се организира полемика на тематика: " Защо би трябвало да  изучавам и изгодите от образованието на пазара на труда? ".

Обучаемите споделиха усложненията в опитите си да намерят подобаващата за тях работа, като регистрираха какъв брой мощно въздейства фактора " липса на обучение ". Представител на Бюрото по труда даде информация за идните курсове, които провеждат, и обясни услугите, предоставяни на хора, които интензивно си търсят работа. Обучаемите схванаха, че работодателите изискват обучение и подготовка от претендентите за работа, което беше и задачата на Кръглата маса.

Събитието се организира по план " Шанс за всички “ към Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР