Коремните неразположения са част от ежедневието на много хора и

...
</TD
>Коремните неразположения са част от ежедневието на много хора и
Коментари Харесай

Лекар от Пловдив предупреждава: Малките симптоми могат да бъдат признак на сериозно заболяване

Коремните неразположения са част от всекидневието на доста хора и постоянно са резултат от метода ни на живот и питателните ни привички. Д-р Стоянка Джумеркова, която е гастроентеролог в УМБАЛ Каспела в Пловдив, предлага скъпи препоръки за справяне с тези проблеми и акцентира значимостта на профилактиката.

Нередовното хранене, потреблението на кафе и алкохол на гладно, приемът на медикаменти като аспирин без храна – всичко това може да докара до киселини, парене в гърлото и зад гръдната кост, гадене и отичане на корема, болки.

Според доктор Джумеркова, признаците на стомашно-чревно неразположение могат да бъдат облекчени с вярна диета и метод на живот. Тя предлага отбягване на дразнещи храни и питиета като кафе, алкохол, черен чай и захар. Редовното хранене и прекъсването на строгите диети като кето диета и палео диета също са значими за поддържане на стомашно-чревното здраве.

Ако признаците не престават повече от седмица и утежняват храненето и качеството ни на живот, доктор Джумеркова поучава да се консултирате с гастроентеролог. Неправилно лекувани, някои стомашно-чревни  състояния могат да доведат до съществени болести като язва, злокачествени новообразувания и други затруднения, които да изискат следваща оперативна интервенция. Но от време на време " дребните “ признаци могат да крият съществено заболяване.

" Профилактиката е най-хубавото лекуване “, акцентира доктор Джумеркова. 

Тя предлага постоянни прегледи при гастроентеролог, изключително в случай че има фамилна история на стомашно-чревни болести. Правилната диагностика и лекуване са приоритет на експертите и не трябва да се подценяват.

Следването на препоръките на доктор Стоянка Джумеркова от УМБАЛ Каспела може доста да усъвършенства стомашно-чревното здраве и да предотврати развиването на съществени болести. Поддържането на здравословен метод на живот и постоянните съвещания с гастроентеролог са основни за продължително положително здраве.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР