Комшии започнаха да си правят партия за киселото зеле. По

...
</TD
>Комшии започнаха да си правят партия за киселото зеле. По
Коментари Харесай

Важно за всички, които ще слагат кисело зеле в бидон

Комшии започнаха да си вършат партия за киселото зеле. По 40 лева излиза на семейство да му докарат зеленчука до входа, осведоми в. " Телеграф “. От четвъртък заваляха разгласи за продажби на зеле непосредствено от стопани. Хората оферират и безвъзмезден превоз, в случай че купите 100 кг едновременно. Заради огромното количество доста съседи се сплотяват и поръчват, а когато стоварят чувалите пред блока, си ги разпределят.

" Общо 3 бидона по 100 литра може да съберат 100 кг зеле. Вчера три фамилии, които живеят в един вход, си поръчаха и по този начин превозът ще им излезе без пари “, описаха продавачи.

Цени

Цената на сортовете " Кьосе “ и " Балкан “, подобаващи за кисело зеле, сега са сред 70 стотинки и 1,20 лева В огромните вериги офертите са по 1 лев. Сорта " Чиърс “ може да намерите в подготвен пакет от 60 кг за 60 лева Най-евтино може да се купи зеле от сорта " Марлу “ - за 70 стотинки кг.

Все още хората не са почнали да купуват огромни количества от зеленчука от хипермаркетите. Отсега обаче поръчват напряко от производителите. Най-много от сортовете " Кьосе “ и " Балкан “ може да се купи от Костинброд и Петърч към София, от Стамболийски край Пловдив, от пазарджишкото село Юнаци, в някои кюстендилски села и други

На едро и дребно може да си купите от сорта " Марлу “ от пловдивското село Куртово Конаре.

" Някои поръчват занапред, други молят да им запазим количества, които да дойдат на място и да си вземат след две седмици “, описаха стопани.

Бидони

Бидоните втора употреба към този момент излизат по-скъпо от чисто новите. От началото на седмицата заваляха разгласи за продажба на употребявани съдове за кисело зеле. 50-литровите се оферират за 35 лева, а 100-литровите са към 80 лева Направо от магазина може да се откри съд от 100 литра за 55 лева Малките 10-литрови, подобаващи и за туршия, излизат по 6-7 лева Най-големите, от по 220 литра, костват по 60-65 лева Нетрадиционен квадратен бидон от 30 литра може да се купи за 14 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР