Кметовете на Бургас и Поморие – и Иван Алексиев отново

...
</TD
>Кметовете на Бургас и Поморие – и Иван Алексиев отново
Коментари Харесай

Кметове искат целогодишна натовареност на летището в Бургас

Кметовете на Бургас и Поморие – и Иван Алексиев още веднъж остро настояха за съответни стъпки към разкриване на нови въздушни направления от и до Летище Бургас, както и за привличането на нови самолетни компании, които да оперират тук. Това оповестиха от Община Поморие. Те показаха и аргументираха настояванията си по време на поредна среща с основния изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД доктор Франк Кванте и шефа на Летище Бургас Георги Чипилски. На нея участва и Деляна Цонева, ръководител на Бургаска районна туристическа камара.

Ние приказваме от името на жителите на Южното Черноморие и локалния бизнес, подготвени сме да оказваме помощ, само че разчитаме на по-голяма интензивност и от страна на концесионера на летището, тъй като макар обещаваните през годините от вас полети през зимата, те не са факт,  споделиха двамата кметове. напомни, че от 6 години точно по предложение на " Фрапорт “, южните морски общини заделят средства от бюджетите си за специфичен фонд за стимулиране на полети през зимата и преди летния сезон и ги дават на " Фрапорт “. По думите му концесионерът не е направил задоволително тези средства да се влагат за дофинансиране на зимни полети от и до летище Бургас. Сумата е 200 000 евро. Вече 6 години отделените суми не се оползотворяват от концесионера за привличане на самолетни компании или за маркетинг и таргетиране на пазара.

Община Бургас и Община Поморие са изпълнили всички претенции на концесионера през годините – подпомагане за експресно координиране на документи, основаването на специфичен фонд за стимулиране на полети, даването на рекламни площи и информация, присъединяване в многочислени срещи, само че макар напъните, уговорките към района остават неизпълнени. Участниците в срещата показаха противоречие с политиката на концесионера от бургаското летище да се извършват най-вече карго полети за сметка на пътническите, тъй като това няма добавена стойност за района.

" Очаквам да ни визиите проект за реализацията на този фонд. Ако решите, че това е най-ефективно, превеждайте ги непосредствено на авиопревозвачите като финансова поддръжка, вложете ги в маркетинг, само че чакаме съответни резултати “, сподели кметът.

Представителите на " Фрапорт “ поеха ангажимент да провеждат среща с авикомпании, с цел да ги осведомят за опциите на съществуващия фонд за поддръжка.

" Ако се наложи, кметовете на Поморие и Созопол ще желаяме повреждане на концесията с " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “. Според доста поданици на нашите общини, през зимата бургаското летище се неглижира съзнателно. “, съобщи кметът на Поморие Иван Алексиев.

По време на срещата от Бургаска районна туристическа камара изявиха предпочитание да изготвят база данни кои места за настаняване работят през зимата или могат да отворят през зимата. Според домакините на срещата локалният бизнес е еластичен и може да реагира при всевъзможни условия. На последваща намира се чака управлението на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ да предложи общи ограничения, които да създадат Летище Бургас по-използвано отвън летния сезон, и тези ограничения да се извършват в партньорство със заинтригуваните локални управляващи и поданици на Бургас и другите южни морски общини.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР