Кметът увери пловдивчани, че са се извършват няколко ремонта на

...
</TD
>Кметът увери пловдивчани, че са се извършват няколко ремонта на
Коментари Харесай

Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!

Кметът увери пловдивчани, че са се правят няколко ремонта на основни културни обекти в града. Това стана по време на снощната гала за връчването на награди " Пловдив “, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ремонтът на кино " Космос " ще стартира скоро, към този момент има оповестена социална поръчка за реализатор, върви ремонтът и на Концертна зала, а Кукленият спектакъл ще има още една сцена в " Тракия “, заяви той.

" Сцени ще имаме и ние работим в тази посока. Въпросът е да запълваме културният календар на общината и да имаме удовлетворена аудитория “, сподели кметът.

" Пловдив е с емблема " Култура “, Пловдив е дух и този дух сте вие, създателите на Пловдив. Затова реверанс пред вас! “, добави.  

На церемонията бе връчена като изненада една изключителна премия " Пловдив “ на семейство Братанови за възстановяване на паметника в Цар Симеоновата градина на Димитър Кудоглу, най-големият български дарител в опазването на здравето от XX век.

връчи и специфичната премия " Пловдив “ за повсеместен принос към културата, литературата и историята на България, в частност на Пловдив на писателя Йордан Велчев.

Тя му се дава за скъпото литературно завещание, което е основал и преведено на пет езика, което слага Пловдив и България на международната литературна карта и за фундаменталния и многотомен труд отдаден на Пловдив  " Градът или Между Изтока и Запада ХІV – ХVІІ век “ – монографично проучване в седем книги и за " Балканският човек ХІV – ХVІІ век “ – монументално проучване в седем книги.

Тази година наградите бяха раздадени на вълнуваща гала в Драматичния спектакъл.

Гостите в двора на театъра бяха посрещани с Духов оркестър - Пловдив, с диригент Николай Гешев. Номинираните минаха по червен килим, а Опера Пловдив изнесе величествен театър за публиката.

Отличията, които община Пловдив връчва всяка година в навечерието на 24-ти май са в 12 категории. Традицията е от 2019 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР