Кметът представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие

...
</TD
>Кметът представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие
Коментари Харесай

Кметът Байкушев представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие на община Благоевград

Кметът показа на публично разискване обновен План за интегрирано развиване на община Благоевград (ПИРО). Това оповестиха от Общината.

По време на срещата в зала " 22 септември “ стана ясно, че измежду обектите от стратегическо значение за община Благоевград са: възобновяване и реорганизация на парк " Ловен дом “, Ботаническа градина, региона на Зоопарка и парк " Бачиново “, създаване на подземни публични паркинги, които да решат изцяло казуса с паркиране на коли в Централна градска част, както и реорганизация, промяна и покриване на ул. " Александър Стамболийски “ и д.р.

Предвижда се възобновяване и изграждане на нова постройка на 9 ОУ " П. Яворов “, възобновяване на дворните пространства на учебните заведения, както и основаване на голям брой нови обществени услуги.

Припомняме, че в ПИРО бе заложено и създаване на нова постройка за общински жилища в ж.к. " Струмско “, само че след срещи с поданици на квартала и извършен градивен разговор, планът отпадна, като на същото място ще бъде построен под земята паркинг и съседен към него парк.

Чрез осъществяване на обектите, планувани в ПИРО, кметският екип залага на развиването на просветителната, обществена, здравна, културна, и спортна инфраструктура в общината за повишение на качеството на живот и завръщането на младежите в Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР