Кметът на Тракия“ , който управлява района вече трети мандат,

...
</TD
>Кметът на Тракия“ , който управлява района вече трети мандат,
Коментари Харесай

Кметът на Тракия: Направихме много, продължаваме да работим, за да довършим важните проекти

Кметът на " Тракия “, който ръководи региона към този момент трети мандат, дефинира 2022 година като забавна. На първо място измежду положителните планове слага работата по парк " Кан Крум “.

" През 2011 година, когато станах кмет на " Тракия “, на бюрото ми имаше една директория с голям план за парка. Тогава не можахме да повярваме, че някой ще отдели нужните по количествено-стойностна сметка над 8 милиона, в този момент сумата към този момент нарасна над 12-13 милиона, за един парк, който е на Околовръстното на " Тракия “, крайната точка на град Пловдив “ – спомня си Димитров в изявление за Plovdiv24.bg . Вече обаче има една подготвена алея, с пейки, с детска площадка с най-дългата в града детска пързалка, а следващата година следва построяването на още една алея.

Създаването и поддържането на зелената система в региона е подчинено на специфични грижи. Още като млад кмет Димитров се учудвал на водоноските, с които са поливани тревните площи и по тази причина решил да развива обособени поливни системи за обособените обекти, а по целия бул. " Освобождение “ са направени сондажи и кладенци. Всяка година в " Тракия “ се засаждат по 1000 дървета, което е впечатляващо по размерите си. Зелената система би трябвало да е в синхрон с най-модерното озеленяване, с цел да се компенсира смяната на климата, който върви към по-топъл, уверен е кметът.

" Имам един другар, който споделя: " Какъв квартал ти се падна – зелен, с хубава растителност. “ Хората не знаят, че всяко дърво е минало през моето утвърждение или през напъните на районната администрация “ – споделя Димитров.

Кметът не е удовлетворен от чистотата в региона, тъй като се е нараснал пластмасовият боклук и нерегламентираното скупчване на боклук до всеки резервоар. Смята, че има задоволително контейнери за битови боклуци, а са чести случаите на изхвърляне на строителни боклуци. " След като имаме непрекъснат диалог с домоуправителите, с жителите, пристигна времето, когато не просто да ги молим да пазят чисто, а когато би трябвало да има наказания “ – счита той. Призовава жителите да се възползват от опциите за разделно събиране на отпадъците и дава обещание, че администрацията от своя страна ще направи вероятното, с цел да усили кратността на почистването на цветните контейнери.

През 2023 година един от акцентите в работата на районната администрация ще е подобряването на чистотата на въздуха. Идеята на е да се смъкна равнището на пръстта по зелените линии на булевардите, с цел да не се свлича по пътното платно. Надява се, че следващата година ще се построи повече в сравнение с през миналата година.

Видеонаблюдението в " Тракия “ като детайл от средата за сигурност е правено извънредно с напъните на районната администрация. Само в парк " Лаута “ има над 25 камери. Над 20 спирки от градския превоз са оборудвани с видеонаблюдение.

" Отидохме, купихме камерите, наехме компания, която да ги сложи. След това се свързахме с полицията. Ние самите имаме ръководство на камерите на мобилните си телефони и следим дали всяка спирка е здрава. Откакто сме ги поставили, имаме една открадната камера и една счупена спирка. Така че видеонаблюдението е някакъв тип предварителна защита. След това може да желае повече от системата, която хваща и санкционира злосторника “ – счита кметът и напомня случай, когато пред очите му компания девойки са запалили маса в една беседка.

Сред позитивните образци за обществото показва слагането на над 450 пейки с послания, с което се усъвършенства и средата. Надява се през идната година да получи поддръжка в Общинския съвет, с цел да наподобяват кварталите все по-добре.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР