Кметът на Русе коментира публикации в медии и социални мрежи

...
</TD
>Кметът на Русе коментира публикации в медии и социални мрежи
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Община Русе работи при пълна откритост, отчетност и прозрачност към гражданите и представителите на медиите

Кметът на Русе разяснява изявления в медии и обществени мрежи по отношение на хипотетично рестриктивно отношение към публицисти, касаещо достъпа им до постройките на локалната администрация. Изявлението бе оповестено на уеб страницата на Община Русе.

“Общинските здания на пл. " Свобода “ 6, на ул. " Олимпи Панов “ 6, на ул. " Черно море “ 2 и всички останали, в които са ситуирани дирекции и отдели, са охраняеми и достъпът е организиран с пропускателен режим съгласно Правилник, одобрен от кмета на общината. В него е указано, че представители на медии биват допускани до вътрешността на постройките след показване на журналистическа карта, както и жители с посетителска карта и след доказана нужда от чиновник на общината. Съгласно одобрените вътрешни правила чиновниците в отдел " Връзки с обществеността “ са главен медиатор при връзката сред общинската администрация и представителите на медиите.

Създадена е цялостна и цялостна организация по отношение на достъпа до постройките, в които се обитава общинска администрация. В коментираната обстановка е позволена неправилност при използването на вътрешните правила, което е предизвикало излишно стеснение и напрежение за представители на русенски медии.

Държа да подчертая, че в нито един миг от сегашния и предходния мандат не е съществувало ограничение на достъпа на публицисти до постройката на локалната администрация.

Под мое управление Община Русе е работила и ще продължава да работи при цялостна неприкритост, отчетност и бистрота към жителите и представителите на медиите ", съобщи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР