Кметът на район Централен“ откри традиционните Празници на Стария град“

...
</TD
>Кметът на район Централен“ откри традиционните Празници на Стария град“
Коментари Харесай

Кметът на район Централен Георги Стаменов откри традиционните Празници на Стария град

Кметът на регион " Централен “ откри обичайните " Празници на Стария град “, които стартираха на Античния спектакъл с концерт на " Мишо Йосифов бенд “.

В приветствието си шефът на ОИ " Старинен Пловдив “ доцент доктор Елена Кантарева-Дечева разкри, че началото на събитието с голямо значение за културния живот на Пловдив, е сложено през 80-те години на предишния век.

" Празниците на Стария град имат над 40-годишна история. Те стартират по самодейност на екипа на Старинен Пловдив като еднодневно колоритно събитие, с цел да се трансфорат в седмичен и месечен фестивал с богата и разнородна стратегия “, уточни доцент доктор Елена Кантарева-Дечева.

Тя напомни, че задачата на Празниците е " да разпространяват Стария град като място, наситено с достоверно културно-историческо завещание, живот, изпълнен с разнообразни изкуства, с влиятелни артистични конгреси и с наличието на доста създатели, които не престават да творят тук “.

" Радвам се, че съм част от екипа, с който поддържаме традицията жива. Старият град е мястото, където материалното и нематериалното културно завещание се срещат и живеят дружно “, сподели още шефът на ОИ " Старинен Пловдив “.

Кметът на регион " Централен “ акцентира, че като един от най-старите градове в Европа, Пловдив постоянно е покорявал с неповторимата си атмосфера и неповторимо обаяние.

" Изключително съм горделив, че през днешния ден имам опция да открия тази значима за Стария град традиция, съхранила духа на Пловдив през вековете.

Празниците на Стария град са друг и достоверен взор към пловдивската просвета, история и завещание. Това е и част от магията на града ни - да запленява всеки, който пристигна в него и да го кара да се връща тук още веднъж и още веднъж “, посочи.

В центъра на събитията тази година е популяризирането на движимото и недвижимо историческо завещание на Старинен Пловдив, както и отбелязването на 120-годишнината от рождението на художника Златю Бояджиев.

Концертът на " Мишо Йосифов бенд “, който сложи началото на " Празниците на Стария град “, пък обра овациите на феновете. Прочутият джазмен и негови сегашни и някогашни студенти от Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров “ извършиха богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси, с който завоюваха сърцата на публиката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР