Кметът на район Северен е издал заповеди за премахване на

...
</TD
>Кметът на район Северен е издал заповеди за премахване на
Коментари Харесай

Стоян Алексиев е издал заповеди за премахване на опасни дървета

Кметът на регион " Северен " е издал заповеди за унищожаване на рискови дървета в градинката до паметника на полковник Дрангов на 1 август 2022 година. За казуса със старите изгнили дървета, които при мощен вятър заплашват хората на спирката и тези в парка на Plovdiv24.bg .

Както се вижда от предоставените на медията заповеди (б.а. - вижте галерията), районният кмет подрежда премахването на 3 броя рискови дървета - два дървесни типа " айлант " и един " ацер негундо ", намиращи се в зелената повърхност против постройка с административен адрес ул. " Самара " 13. 

Другата заповед касае повдигането на кораната на една черница и унищожаване на сухите клони и оформяне на короната на един американски явен, които са в зелената повърхност зад спирка на градски превоз №272 до постройка с адрес ул. " Самара " 13. 

В документите категорично се споделя, че не се разрешава унищожаване на декоративна дървесна растителност, друга от описаната. Заповедите са с получател Общинско дружество " Градини и паркове ". 

" Ние сме събрали комисия от специалисти, те са дали мнение за рискови дървета и е издадена заповед за унищожаване. Не знам заради каква причина не е изпълнено " - разяснява кметът Алексиев. 

Отправихме въпроса към Оперативна програма " Градини и паркове " и чакаме и тяхното мнение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР