Кметът на район Източен се включи в отбелязването в детска

...
</TD
>Кметът на район Източен се включи в отбелязването в детска
Коментари Харесай

Кметът на район Източен Емил Русинов призова за толерантност и сплотеност

Кметът на регион " Източен " се включи в отбелязването в детска градина " Щастливо детство " на Световния ден на розовата фланелка срещу издевателството в учебно заведение.  Официален посетител на събитието беше Надя Танева - изпълнителен шеф на Агенцията за обществено подкрепяне.

Всеки ден учим децата да зачитат другия без значение на пол, етнос, вяра, съобщи шефът на детското заведения Евгения Попиванова.

" На този ден желая да прикани за приемливост и единодушие, мир и наслада за децата и да оказваме помощ на всеки, който има потребност от това ", сподели кметът на регион " Източен ".

Надя Танева пожела на децата да бъдат здрави и щастливи, да си оказват помощ и да не се разединяват от разликите между тях.

В думите на децата най-често участваха мир, обич и другарство.  Те подариха на всички посетители ръчно направени от тях дарове, а кмета на " Източен " подариха със сърце със фотоси, наречено " Сърцето на " Щастливо детство ". 

Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва деня за битка с учебния тормоз, прочут като " Ден на розовата фланелка ". Инициативата стартира през 2007 година в Канада.

Началото на тази история е сложено от две момчета – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те вземат решение да поддържат собствен съученик, който е подложен на насмешки и тормоз в учебно заведение, откакто се появява облечен с розово поло.

Двете момчета купуват розови тениски и на идващия ден ги раздадат в образователното заведение на всички, които са съгласни да покажат съпричастност с унизения им другар. По този метод те оказват морална поддръжка на своя връстник и приобщават и други към тях.

Инициативата също така надвишава границите на учебното заведение и се трансформира в международна акция против насилието. Целта й е да се повдигне тематиката за толерантността сред връстниците, което прераства в Световен ден срещу издевателството в учебно заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР