Кметът на Пловдив определя 2022 година като тежка, с много

...
</TD
>Кметът на Пловдив определя 2022 година като тежка, с много
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Тежък мандат, труден - така е било писано!

Кметът на Пловдив дефинира 2022 година като тежка, с доста повратности и в народен проект, и на локално равнище. Късното приемане на държавния бюджет се е отразило съществено на работата на общините, които по закон могат да харчат 1/12 от миналата година, споделя в изявление за Plovdiv24.bg кметът.

" Реално няма ли устойчиво държавно управление, не е добре за вложителите, за строителите, за администрацията. Заради забавянето при приемането на държавния бюджет имаше проблеми в реализацията на плановете в Пловдив. Освен това законодателят дава право да се апелират публичните поръчки и това също се отрази “ – разяснява Димитров и даде като образец двете спортни зали в регион " Западен “, за чието създаване аплайват седем-осем компании.

Ако се перифразират думите на Конфуций, на се падна тежкият кръст да ръководи в прекомерно забавни времена – като се стартира от пандемията ковид-19, мигрантската рецесия, войната в Украйна, парламентарната рецесия у нас. Признава, че е много мъчно да се балансира в такава обстановка.

" Човек би трябвало да има душeвност, да е морално устойчив, да не се поддава. Не е елементарно, само че по този начин е било писано – да бъде тежът мандат, сложен “ – счита той и добавя, че не се е замислял кой миг е бил най-труден.

Кметът е институцията, към която са ориентирани доста отрицателни мнения. Най-несправедливото обвиняване, отправяно към него, е, че ще бъдат извадени украинските бежанци от някогашната Белодробна болница, с цел да се даде постройката за частно здравно заведение.

" Няма такова нещо. Вдигна се непотребен звук. Лично аз първи съм ги приел тези хора. Дадохме най-хубавото за тях. Възстановихме парно, ток. Три общински предприятия – " Жилфонд “, " Чистота “, " Озеленяване “ бяха непрекъснато там, събота и неделя чистехме. Нас ни дават в Европа за образец за грижите, които поставяме и в един миг да ни изкарат, че желаеме да ги извадим... Това са хора, които желаят да влязат във властта, но не е това методът. Човек би трябвало да има морал! “ - споделя Димитров.

Смята, че би трябвало да се подхващат ограничения за застраховане на положителни условия за работа на общинските съветници и показва като образец безпорядъка в заседателната зала по време на последната сесия.

" Не е обикновено жители да се разкарват вътре с телефони. По никакъв метод не беше спазен редът. Така и общинските съветници не могат да работят обикновено, няма атмосфера “ – разсъждава кметът. Няколко пъти самичък е изтеглял свои оферти от сесия, тъй като е виждал, че няма поддръжка от болшинството. " Няма ли консенсус сред хората, и най-хубавото нещо да направиш, няма да се оцени “ – признава той.

Категорично не счита, че неуспех на ръководството му е концепцията и плана за пробив при Водната палата, който няма да се осъществя. " Този план рано или късно ще стане и тогава ще забележим какво ще кажат съперниците му. Но тогава те ще се скрият като мишоци. Всички ми споделяха да продължа, само че аз не желая да отстоявам. Това е част от решаването на световния проблем в Пловдив със тапите и би трябвало да се почне от някъде. Аз не съм срещу кръговите кръстовища - Асеновградско шосе го препроектирахме и поради мен станаха пет кръгови, не едно. На входа от Радиново и от Труд също има кръгови кръстовища. Кръговите работят, само че в тази ситуация това не работи “ – коментира кметът.

При срещите си с жители хората му споделяли, че най-честите им проблеми са неналичието тук-там за паркирането, липса на осветяване, потребност от подрязване на дърветата.

Проблем е, че на моменти няма връзка сред държавната и локалната власт, само че Димитров е уверен, че през 2023 година ще бъдат приключени започнатите обекти. Няма желание да подвига налозите за жителите. Засега се въздържа да разяснява дали и под каква форма ще продължи присъединяване му в политическия живот.

На въпрос дали го демотивира решението на да не бъде той претендентът за кмета на ГЕРБ, отговори: " Аз съм го обсъждал с него два-три месеца преди този момент. С него сме се разбрали мъжки. Това значи, че когато кажеш дума, не я прекрачваш. В днешно време някои отхвърлят и подписите си. Сега са разнообразни времена. По-нежни. Да сме живи и здрави, времето обаче ще покаже кой е прав, който не е прав, кой се е борил за положителното на Пловдив, за разцвета, за развиването му “ – обобщава кметът.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР