Кметът на Община Русе посрещна днес представители на китайското посолство

...
</TD
>Кметът на Община Русе посрещна днес представители на китайското посолство
Коментари Харесай

Кметът и китайски дипломати обсъдиха домакинство на Русе в интересно събитие

Кметът на Община Русе посрещна през днешния ден представители на китайското посолство в България и Китайския институт " Конфуций “ към Великотърновския университет. Те са на тридневна аудиенция в Русе, оповестяват на уеб страницата си от локалната власт.

Обсъдени бяха семейството на Русе на Световното състезание по драконови лодки през 2025 година и проведеният от посолството през това лято фестивал " Драконови лодки “.

" Идеята за разпространение на драконовите лодки в България пристигна от Вас “, означи Гуан Син. Той добави, че фестивалът е най-голямото спортно и културно събитие, което посолството е провело в страната досега. Той ще се организира на 24 и 25 юни на езерото в Панчарево и включва богата културна и музикална стратегия, произвеждане и продажба на храни, занаятчийски произведения и фотоизложби от Китай. Първият резервоар с драконови лодки, дарени от производители в Китай, е към този момент на българска земя.

Кметът акцентира, че този спорт дава страхотна опция хора от разнообразни възрасти и друго равнище на подготовка да работят в екип. Той означи и силата на русенските гребци.

" За града ни ще бъде скъпо, ако  след фестивала някоя от драконовите лодки остане при нас. Така ще се възпламени ползата на русенци към идното международно състезание, на което сме хазаин през 2025 година “, сподели.

Разгледани бяха разнообразни благоприятни условия за съдействие и бе отправена покана за присъединяване на китайски представители в тазгодишното туристическо ревю и годишен фестивал " Уикенд туризъм “.

Във вторник гостите се включиха в откриването на галерия с снимки от Китай и представянето на новите книги от поредицата " Виж Китай “ в Доходното здание. В програмата им са планувани още визити на класна стая " Конфуций “ в СУ " Васил Левски “ и едноименната зала в Русенския университет " Ангел Кънчев “, среща със Спортен клуб по ушу " Калагия “, визити на музеи, Регионалната библиотека и други забележителности в града и района.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР