Кметът на община Русе получи интересен подарък от възпитаници на

...
</TD
>Кметът на община Русе получи интересен подарък от възпитаници на
Коментари Харесай

Кметът на Русе получи специален подарък

Кметът на община Русе получи забавен подарък от ученици на ЧДГ " Смехорания “ в Русе – филм за скулптора на Паметника на свободата Арналдо Дзоки, оповестиха от общината. " Свобода от бронз и камък “ е юридически взаимно с децата от българското учебно заведение " Асен и Илия Пейкови “ в Рим и Флоренция, Италия, и споделя за общото сред трите града.

" Благодаря ви за страхотната концепция, нека я последват и други! Арналдо Дзоки и други негови съвременници са завещали паметни каузи. Трябва всички ние да се замислим какво ще оставим след себе си “, обърна се към децата от “Смехорания ". Те поздравиха кмета с осъществявания за Апостола на свободата и българската история. Възпитаниците на частната детска градина и нейният шеф Мариана Статева получиха поздравления и грамоти за родолюбивата самодейност.

" Свобода от бронз и камък “ е изработен от децата благодарение на техните преподаватели и споделя за Паметника на свободата, сътворен от Дзоки. Филмът е 10-минутен и е на български със надписи на италиански език. По него е работено съвсем 4 месеца, като крайният му вид е бил подготвен през август 2023 година

Филмът печели премия от Международния медиен фестивал " Арлекин в Рим “ за най-млади участници.

Арналдо Дзоки е роден през 1862 година във Флоренция, Италия. Негови произведения сплотяват десетки градове по света и са разпръснати на 4 континента. В България Дзоки създава и монументалната конна скулптура на Цар Освободител в София, като негово дело са бронзови скулптурни произведения на монументи в Севлиево, Ловеч, Оряхово, Дряновския манастир и скулптурен шадраван в Пловдив. През 1909 година в Русе е приключен и Паметникът на свободата, планиран от италианеца и направен от Георги Киселинчев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР