Къщата в Капана на ул. Константин Стоилов, чиято стена се

...
</TD
>Къщата в Капана на ул. Константин Стоилов, чиято стена се
Коментари Харесай

Къщата в Капана вече е укрепена, но водата не спира да наводнява изкопа

Къщата в " Капана " на ул. " Константин Стоилов ", чиято стена се срути от градежа на хотел, към този момент е укрепена. Стената е направена, постройката е освободена от РДНСК за прилагане. Това заяви за Plovdiv24.bg  инвеститорът Калин Ганев. Собствениците на къщата обаче към момента не се настаняват, защото не са спокойни и се тормозят, по тази причина желаят да живеят някъде другаде. Намерили са си квартира, добави Ганев.

" В момента правим укрепването, предписано от РДНСК към улицата и към тази къща, чакаме да стегне бетонът, с цел да може да продължим с укрепването. Всичко досега е за моя сметка, похарчил съм към 60 000 лв.. Уведомил съм застрахователите, за тях беше значимо да видят от кое място е пристигнала водата. Онзи ден още веднъж всичко бе под вода. Обадихме се на ВиК, споделиха че ще дойдат да направят проби, само че това си е техен ангажимент ", описа още вложителят и притежател на парцела в градеж.

Той е безапелационен, че казусът е поради ВиК повреда и заплашва, че ще продължи със правосъдни каузи, тъй като не може постоянно " в основите си да има вода, а ВиК да споделят, че това е обикновено ".

" Установихме, че водата, която е в изкопа и за която неведнъж подадохме сигнали към РДНСК и ВиК, съгласно нас е повреда на ВиК, а те излязоха със мнение, че това са подпочвени води и че това евентуално са води от тепето. Но ние направихме разбор в една лаборатория, която е самостоятелна, тази в Царацово, тя е оторизирана за такива разбори, и се оказа че във водата има хлор. Това несъмнено потвърждава, че е вода от ВиК канализацията. Отново уведомихме институциите и регион " Централен " да се вземат ограничения, тъй като водата продължава да тече в този ров. Дори в този момент да укрепим нашата къща, тя е рискова за всички останали къщи към нея ", изясни Ганев.

Той твърди, че досега е направил много разходи. В момента се изчаква мнението на специалиста от РДНСК от София, от което да се разбере каква е повода за водата, преди да се продължи със градежа. 

Проблемите не са единствено при него. На цялата редица от къщи ги има тези проблеми. Чаенета къща от три години води борба, защото и се наводнява мазето. Вода е излизала и от шахтата за кабели на турския ресторант в този регион. Всички се радват, че някой се е захванал и е направил проучване, с цел да се види, че тази вода е от ВиК, описа още Ганев.

Plovdiv24.bg се свърза с Йордан Чемишев, представител на ВиК.

" Не съм уверен от кое място тъкмо са взети пробите. Правихме проучване на целия квартал, с всичките улични мрежи със сградните водопроводни отклонения и не открихме такъв проблем. През януари направихме проучване и още веднъж не се откри никакъв проблем.

Ние не сме уверени, че аргументите са у нас за тази вода, която се усилва и понижава през годината. При една елементарна авария това няма по какъв начин да е по този метод. Досега, в случай че имаше такава водопроводна повреда, щеше да има пропадания.

Калин Ганев обаче кани експерти от ВиК да заповядат и да вземат дружно проба. " Лабораторията си поставя печата, написа от кое място е. Аз ги поканвам да дойдат и дружно да вземем проби ", добави вложителят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР