Кандидатите на БСП за България“ за кмет на гр. Пловдив

...
</TD
>Кандидатите на БСП за България“ за кмет на гр. Пловдив
Коментари Харесай

Арх. Костадин Палазов и адв. Наум Китанов, БСП: Прослав също е Пловдив

Кандидатите на " Българска социалистическа партия за България “ за кмет на гр. Пловдив арх. Костадин Палазов и за кмет на регион " Западен " адв. Наум Китанов посетиха квартал " Прослав " в неделния ден. Те бяха съпроводени от претендентите за общински съветници Ангел Рангелов, който живее от години в квартала, Йовка Златева и Гергана Прасева, както и от народния представител и ръководител на БСП-Пловдив Иван Петков.

Този краен за Пловдив квартал е един от най-бързо разширяващите се с нови комплекси. Тук съществува,т с изключение на обичайните за останалата градска част проблеми - мощно занемарени зелени площи, не положително сметоизвозване, неподдържани паркове и детски площадки, липса на полицейско наличие, което тормози жителите - и още няколко много съществени и характерни за мястото.

Високоскоростна железопътна линия разделя квартала на две, а от години за прекосяването и е издигната пасарелка, висока 4 етажа. За страдание, асансьорите ѝ не работят съвсем непрекъснато. Има една единствена детска градина, в която с изключение на липса тук-там поради огромния брой поданици, има проблем и с достъпа от другата страна на пасарелката - без асансьор майките с колички няма по какъв начин да преминат. Същото се отнася за възрастни хора и хора с увреждания. Това води до нерегламентирано секване на линията всекидневно от доста хора, което е причина за произшествия.

Арх. Костадин Палазов пое ангажимент в най-кратки периоди да се запознае с Общ устройствен план на квартала и опциите за различно минаване.

Друг извънредно огромен проблем е транспортната скица, която е изменена без допитване до жителите на квартала. Променени са спирките на градския превоз, като са избрани нови на по-далечни и неуместни места. Възрастните хора, които алармираха на претендентите за обстановката, обясниха, че това прави невероятно използването на публичния превоз.

В квартала съществува една доста остаряла постройка, която е била районна поликлиника, а в този момент има няколко работещи кабинета на втори етаж, и единствено един персонален доктор - извънредно непълен за целия квартал, в който живеят над 10000 индивида, и неуместен за достъп от трудноподвижни хора, а постройката - рискова.

" Време е да покажем, че " Прослав " също е Пловдив. Да се погрижим за този прекрасен квартал и жителите му. Преди години тук са се заселили поради плодородната почва и чистия въздух, а в този момент е знак на необщителен краен квартал. Обещавам ви, че откакто бъда определен за кмет, един от първите ми цели ще бъде възстановяване на инфраструктурата и транспортната скица в тази част на град ни ", сподели пред прославци арх. Палазов.

Младият претендент за общински консултант Ангел Рангелов срещна арх. Палазов и адв. Китанов с подписка, инициирана от жителите на квартала, за създаване на светофарна уредба на изхода за Околовръстното шосе, с цел да се предотвратят ежедневните произшествия. Те се ангажираха да я внесат в способените институции до края на месец октомври.

В края на срещата присъстващите поданици споделиха, че за пръв път от години с тях беседват претенденти, които в действителност познават проблемите на кв. " Прослав “ и идват с подготвени решения, а не с празни обещания. Затова ще бъдат посланици на претендентите с номер 1 в бюлетината измежду техните съграждани в квартала и са уверени, че на 29.10 ще се поздравят взаимно с триумф!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР