Както вече Ruse24.bg ви съобщи, на 11 юни започва авариен

...
</TD
>Както вече Ruse24.bg ви съобщи, на 11 юни започва авариен
Коментари Харесай

След основния ремонт Дунав мост ще може да се експлоатира още 70 години

Както към този момент Ruse24.bg ви заяви, на 11 юни стартира спешен ремонт на Дунав мост при Русе. , по които ще се правят действия, в двете ленти, като трафикът ще се пренасочва в свободната лента. Дейностите стартират в платното в посока Гюргево от граничния пункт и ще се правят единствено в светлата част на денонощието.

Ремонтът се прави тъкмо 70 години откакто оборудването е въведено в употреба през юни 1954 година. В утринните часове на деня няма тапи при граничния пункт, като придвижването се реализира в една лента. Има трафик както на тежкотоварни, по този начин и на леки коли, предава bTV.

" Ремонтът се постанова заради стартирането на главния ремонт на мостовото оборудване. В момента възобновяваме повърхностния пласт на асфалтовата настилка – така наречен износоустойчив слой “, изясни шефът на Областно пътно ръководство в Русе инженер Стамен Савов пред bTV.

Така съгласно него се обезпечава положителни експлоатационни качества на оборудването, до момента в който се прави главният ремонт. Периодично ще бъдат отравяни и затваряни разнообразни сектори от Дунав мост.

Мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблематичния сектор.

" Тези ремонтни действия, които вършим сега, ще приключат до седмица “, уточни още инженер Стамен Савов.

Основният ремонт обаче се чака да продължи 730 календарни дни.

" Крайно налага се да се направи повсеместен ремонт на " Дунав мост ", тъй като до момента са правени единствено укрепителни действия и промяна на хидроизолацията. Проблемите на оборудването са в бетонните панели под асфалта “, сподели още шефът на Областно пътно ръководство в Русе.

След главния ремонт Дунав мост ще може да се експлоатира още 70 години.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР