Както Plovdiv24.bg ви информира по-рано днес, . По този повод

...
</TD
>Както Plovdiv24.bg ви информира по-рано днес, . По този повод
Коментари Харесай

Извънредно: Още задържани в Пловдив, вторият човек в МВР пристигна в града!

Както Plovdiv24.bg ви осведоми по-рано през днешния ден, . По този мотив къс брифинг в Пловдив даде основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар.

Акцентите от изявлението му:

" В Пловдив са арестувани общо три лица. Двете от тях са възпитаници на по 15 години, възпитаници, като те са работили синхронизирано.

След хакерската офанзива от началото на седмицата, от сряда насам въпросните са подали голям брой имейли до институции и учебни заведения със заплашително наличие.

Отделно в Шесто районно има още едно арестувано лице - също за закани към едно учебно заведение. Той е пълновръстен и престъпно проявен. Общо в страната арестуваните по тази линия са 8.

Арестуваните в Пловдив обяснили пред органите на реда, че са желали да записват група с доста почитатели и по този начин да създадат парим.

Явно след хакерската атака това стана надали не съвременно събитие. Ще им се търси наказателна отговорност, а законът планува за такива случаи до 5 години отнемане от независимост и до 15 хиляди лв. санкция.

Няма никаква опасност за жителите на следващия ден и дано да гласоподават, без да се тормозят. До момента има формирани над 120 досъдебни производства и над 1000 сигнала за нарушение на Изборния кодекс, като всички те се отработват ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР