Жители на селища от три общини ще протестират в петък

...
</TD
>Жители на селища от три общини ще протестират в петък
Коментари Харесай

Протест заради неработещо осветление на пътя между Пловдив и Асеновград

Жители на селища от три общини ще стачкуват в петък сутринта против неработещото осветяване по път II-86 сред Пловдив и Асеновград. Отправен е апел към жителите на общините Куклен, Асеновград и " Родопи " да се включат в демонстрацията, предава  Plovdiv24.bg

Протестът ще бъде от 8 до 9 ч. на разклона за село Крумово, където е едно от неосветените кръгови кръстовища. Най-потърпевши са жителите на Крумово, Ягодово и Асеновград. Те ще се съберат край шосето, след което ще пресекат пътя и ще влязат в пространството на самото кръгово. Тогава колите ще бъдат спрени за малко, с цел да минат безвредно протестиращите.

" Няма да стопираме придвижването изцяло, тъй като не желаеме да възпрепятстваме хората да отидат на работа или да заведат децата си на учебно заведение ", разяснява за медията ни общинският консултант от Общински съвет " Родопи " Емил Иванов, който е един от уредниците на мероприятието.

Пътят сред Пловдив и Асеновград е изработен по европейски пример - необятен, с местни платна, с осветяване. Инвестицията в него е над 25 милиона лв., а в този момент се оказва, че няма пари за поддръжката му, възмущава се Иванов.

Съветникът неведнъж е алармирал институциите, че единствено към 10-20% от осветлението на II-86 работи и то главно пред бензиностанциите. В отговор на негово писмо до ОПУ - Пловдив се споделя, че АПИ е известена за повредите по осветителната апаратура, които са разследване от честите пътно-транспортни катастрофи по трасето. Унищожени са над 10 електрически стълба, което е довело до спиране на зареждането в разнообразни сектори. От пътното ръководство споделят още, че в настоящия все още контракт за зимно и спешно поддържане на републиканската пътна мрежа няма опция за премахване на повредите и АПИ е институцията, която е способена да вземе решение по казуса.

" Чашата преля на 29 февруари, когато имаше птп със смъртен случай, вие също писахте за него. Катастрофата стана в кръговото в тъмния сектор. Тогава към този момент пуснах сигнал и до Окръжна прокуратура " - сподели Иванов. 

Инициативата за митинга е на Има Такъв Народ, чийто координатор за община " Родопи " е самият Емил Иванов. Той посочи, че на първо място показва гражданската си позиция съответно по този наболял проблем. " Занимавайки се с политика, желая да направя положително на моите съграждани " - разяснява съветникът.

Plovdiv24.bg изпрати въпроси до АПИ, на които чакаме отговор.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР