Жители на Коматево“ настояват автомобилният трафик да бъде изведен от

...
</TD
>Жители на Коматево“ настояват автомобилният трафик да бъде изведен от
Коментари Харесай

Коматевци пред кандидатите от БСП: Изведете трафика от центъра

Жители на " Коматево “ упорстват автомобилният трафик да бъде изведен от центъра на квартала. Според жителите това е един от главните проблеми, който би трябвало да се реши допустимо най-бързо, защото в този момент се основават предпоставки за пътни произшествия и има действителна заплаха да пострадат пешеходци. Хората сложиха проблема пред претендентите на коалиция " Българска социалистическа партия за България “ за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов и за кмет на регион " Южен “ проф. Христо Бозуков и настояха да създадат всичко допустимо за решение на казуса.

В срещата се включиха и претендентите за общински съветници Илия Гатев, Стефан Георгиев и Ангел Петров, както и ръководителят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Пловдив и депутат Иван Петков. Гостите бяха посрещнати от Стойна Гечева – един от водачите на квартала. Тя напомни, че едни от най-големите спортни очаквания на Пловдив са излезли от " Коматево “ и по тази причина кварталът би трябвало да има по-добра спортна база и по-добра инфраструктура.

Като проблеми жителите показаха качеството на водата, неизпълненото до момента заричане да се построи огромен парк, неналичието на спортни уреди и привършен потенциал на гробищния парк. Настояват за видеонаблюдение и усилване на контрола от общината, с цел да се опази съграденото.

Арх. Палазов съобщи, че е осведомен с компликациите и потребностите на жителите на " Коматево “ и акцентира, че за всеки обособен проблем може да се откри решение. Преди това би трябвало да се ревизира с какви финанси разполага общината, а едвам след установяване на целите на база самобитно допитване до жителите ще се възнамеряват и съответните действия.

Гражданин попита претендента за кмет на Пловдив дали ще се осъществят концепциите за уголемение на шосето на изхода от " Коматево “ и на Околовръстния път. Това, по думите на арх. Палазов, е допустимо, само че би трябвало да се отчуждят частни имоти.

" Ако има воля и експертиза, средства за положителните капиталови планове ще се намерят. Аз съм кардинален при отстояване на решения в полза на квартала и града “ – сподели от своя страна претендентът за кмет на регион " Южен “ проф. Христо Бозуков. Представители на " Сдружение за Коматево “ споделиха, че, когато има обединяване по значими въпроси за квартала, коматевци са извоювали триумф при реализирането им.

Председателят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Пловдив Иван Петков прикани коматевци да поддържат претендентите на коалиция " Българска социалистическа партия за България “ и за гласоподават с бюлетина номер 1.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР