Изложба на бездомни котки, спасени и излекувани от сдружение Германо-българска

...
</TD
>Изложба на бездомни котки, спасени и излекувани от сдружение Германо-българска
Коментари Харесай

Изложба на бездомни котки в Русе им търси топъл дом за Коледа

Изложба на бездомни котки, избавени и излекувани от съдружие " Германо-българска помощ за животните ", е показана в Екомузея в Русе.

" Целта на изложбата е да намерим дом на тези прелестни котенца, които са били изоставени на улицата и са били заболели. След като са попаднали при нас, ние сме ги излекували и в този момент наподобяват в страхотна форма. Готови са за домашни любимци ", сподели за Българска телеграфна агенция доктор Катерина Маркова - ръководител на съдружие " Германо-българска помощ за животните ". 

Сред котките е Флъфи. Тя е открита преди време в безпомощно положение, лекувана е в клиниката на сдружението и към този момент може да откри своя нов собственик. 

" Когато я намерихме, нямаше опция да диша, беше със мощна зараза на нослето и дробовете. Сега е излекувана. Има напълно мъничко образувание в нослето, като от време на време би трябвало да получава инжекция, с цел да не се възпалява повече и по този метод да се управлява нейното здравословно положение. Иначе е извънредно гальовна. Тя е нашата царствена персона. Пръска сексапил и хубост на всички места ", изясни Маркова. 

Тя разяснява, че осиновяването на животни е сложен и виновен развой, като сдружението годишно съумява да откри дом на към 30 четириноги в България и в Германия. Новите им стопани би трябвало да дават отговор на избрани условия. 

" Ние не даваме животните на всеки. Трябва да имат подобаващи условия, обич и предпочитание, тъй като осиновяването на домакински любим е виновен развой. Трябва да сте наясно, че вие ще сте собственик до края на живота на това животинче. Ще има медицински разноски. Понякога ще ви ядосва, тъй като ще прави нещо непредвидено и ненадейно за вас. Но както обичаме децата си и им прощаваме от време на време белите, по същия метод би трябвало да се отнасяме и с животинките ", сподели Маркова. 

В клиниката към сдружението има дребен подслон, в който се отглеждат 20 котки и 40 кучета.

" Ние сме главно кастрационен център и годишно вършим към 1700 кастрации на котки и кучета. Около 1000 животни на година влизат при нас и за лекуване ", изясни Маркова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР