Изграждането на новата сграда на Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов

...
</TD
>Изграждането на новата сграда на Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов
Коментари Харесай

Включват Математическата гимназия в един от най-важните документи на Пловдив

Изграждането на новата постройка на Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов " ще бъде част от актуализацията на Плана за интегрирано развиване на Община Пловдив (2021-2027), разбра Plovdiv24.bg. Предложението за включването ѝ в листата с значимите за града планове беше направено по време на последното публично разискване и ще бъде прегледано на сесията на Общинския съвет във вторник, 7 март.

ПИРО е един от най-важните документи, който демонстрира целите в развиването на Пловдив за идващите няколко години. Той беше признат през месец май 2022 година и е от извънредно значение за бъдещето за кандидатстване по Програмата за развиване на районите, се споделя в текста на предлагането. Тогава обаче към него не беше включен лист с значимите за общината планове, защото трябваше да бъде съгласуван с утвърдените от Европейски Съюз оперативни стратегии, които директно въздействат върху осъществяването му. 

Сградата на МГ се употребява от още едно учебно заведение - “Драган Манчов ", което затруднява образователния развой и прави невероятно въвеждането на едносменен режим на образование на децата. Предложението за включването на Гимназията в ПИРО е в резултат работата на Обществения съвет на учебното заведение през годините и е направено от един от неговите членове по време на разискването с жителите.

Целта е посредством строителството на нова постройка на МГ " Акад. Кирил Попов “ да се реализира превръщането на просветителната институция в модел на модерно, новаторско учебно заведение, с висока конкурентоспособност, предлагащо качествени и високо търсени софтуерно насочени дисциплини, ориентирани към бизнеса и потребностите на локалната стопанска система.

Друг значим план, който се включва в листата на ПИРО, това е модернизацията и реконструкцията на зоопарка на Пловдив по предложение на шефа на Оперативна програма “Зооветеринарен комплекс " Георги Божев. Към неговото предложение е включено и разширението на приюта за бездомни животни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР