Изготвянето на нова Стратегия за развитие на културата за периода

...
</TD
>Изготвянето на нова Стратегия за развитие на културата за периода
Коментари Харесай

Инвестиции в културната инфраструктура в Пловдив залага Програмата за управление на ГЕРБ

Изготвянето на нова Стратегия за развиване на културата за интервала 2025-2035 година е значим приоритет, заложен в Програмата за ръководство на претендента за кмет на Пловдив от ГЕРБ.

Този документ би трябвало да надгражда настоящата сега Стратегия, чието деяние завършва следващата година. Той ще бъде направен взаимно с всички заинтригувани страни и ще слага нови цели и цели за развиване на културния бранш в Пловдив.

Община Пловдив е най-големият вложител на културни събития в града и като подобен следва да може да отговори на провокациите за адаптиране на множеството събития, съгласно нуждата от повече театрални пространства.

Значителни вложения и усъвършенствано ръководство на културната инфраструктура е задача, която стои за осъществяване пред мен и екипа ми. В тази връзка се планува осъществяване на плана за Кино " Космос “, превръщането на Баня " Старинна “ в Център за модерни образни изкуства, уголемение на Регионален археологически музей и Регионален природонаучен музей посредством нов сграден фонд, привличане на средства за реорганизация и рационализация на НБ " Иван Вазов “.

Усилията за създаване на дом на Пловдивската опера ще продължат, планува Програмата за ръководство на ГЕРБ в Пловдив.

Сред другите значими цели в бранш " Култура " са осъществяване на конкурс и връщане към живот на постройката на Българска народна банка и социализация на Братската могила.

На балотажа на 5-ти ноември претендентът за кмет на Пловдив и претендентите за районни кметове са с № 7 в двете бюлетини.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР