Избори за кмет на община се провеждат в Благоевград, Петрич,

...
</TD
>Избори за кмет на община се провеждат в Благоевград, Петрич,
Коментари Харесай

Битката за Благоевград и още три общини навлиза във финалната си фаза

Избори за кмет на община се организират в Благоевград, Петрич, Сандански и Разлог, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

В регионалния център един против различен се изправят самостоятелният претендент, подсилен от ГЕРБ Илко Стоянов и претендентът на ПП-ДБ Методи Байкушев. 141 са секциите за гласоподаване на територията на Община Благоевград, като в 120 от тях гласуването се реализира с бюлетини и машини. Имащите право на глас са над 63 хиляди души.

Втори тур на локалните избори се организира и в Петрич, където един против се изправят Димитър Бръчков от ГЕРБ и Стоян Руйков от СБОР. Изборните секции са 92, като в 67 от тях има и машини. Имащите право на глас са близо 45 хиляди души.

Интересна е и кметската конкуренция в Разлог, къде за четиригодишен мандат се борят Красимир Герчев от ГЕРБ и Венцислав Гърменов, повдигнат от локалната коалиция Съюз на демократичните сили (ВМРО БНД). Имащите право на глас са близо 17 хиляди души, като могат да гласоподават в 28 СИК, от които 27 са със смесено гласоподаване. 

В Сандански на балотаж за кмет на общината са Стоян Стоев от партия ГЕРБ и самостоятелният претендент Атанас Стоянов. Броят на гласоподавателите е към 33 500 души. Гласуването се прави в 71 секции. В 49 от тях гласуването е с машини и с хартиени бюлетини. 

В 34 обитаеми места пък избираме кмет на кметство.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР