Интересните в цял свят келтски игри, провеждани по международните фестивали,

...
</TD
>Интересните в цял свят келтски игри, провеждани по международните фестивали,
Коментари Харесай

Представят в Бургас най-популярните келтски игри

Интересните в целия свят келтски игри, провеждани по интернационалните фестивали, като да вземем за пример " Мързеливата пръчка /Lazy Stick ", " Царевична дупка/Cornhole и Рингс/Rings ще бъдат демонстрирани на Експозиционен център " Флора “. Успуредно със събитието ще се организира и Детска работилница, където най-малките участници ще могат да рисуват келтските знаци върху дърво, да създадат за себе си амулети от глина, както и да оцветяват подиуми от келтския обичай.

На 30 септември /събота/ Сдружение с нестопанска цел " Ценности “ – Бургас ще провежда за първи път в България Международен келтски фестивал " Celtic Spirit 2023 " на преносимата сцена в зелената повърхност до ЕЦ " Флора – Бургас.

В него ще вземат участие: Сдружение с нестопанска цел " Ценности “ от Бургас, Формация за ирландски танци “Sonas: Irish dance & music " от София и Сдружение " Келтска Трансилвания/Celtic Transilvania Society от гр.Беклян/Beclean, Румъния.

Бургаското съдружие ще показа някои от най-популярните игри, провеждани по келтските фестивали в целия свят, като да вземем за пример " Мързеливата пръчка/Lazy Stick ", " Царевична дупка/Cornhole и Рингс/Rings. Някои от тях бяха показани в Експо център " Флора “ предходната година по време на събитието " На посетители при келтите “.

Формация “Sonas " ще направи проява и презентация на ирландски танци и обществен колективен танц наименуван Ceili, в който може да взе участие и публиката.

Румънското съдружие " Келтска Трансилвания “ ще се показа с два уъркшопа: " Облекло и въоръжение на келтските воини “ и " Медицината в келтския свят “, а в края на събитието ще покаже възстановка на борба сред келтите и даките.

Успоредно на деянията ще има и обичайна за сходни празници Детска работилница, където най-малките участници ще могат да рисуват келтските знаци върху дърво, да създадат за себе си амулети от глина, както и да оцветяват подиуми от келтския обичай.

Събитието ще се организира в две елементи от 10 до 12 и от 15 до 17 часа. Вход е свободен.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР