Интересна комбинация от пътни знаци и въпрос Какво би направил

...
</TD
>Интересна комбинация от пътни знаци и въпрос Какво би направил
Коментари Харесай

Интересен казус на кръстовище в Пловдив: Кой знак да гледаме?

Интересна композиция от пътни знаци и въпрос " Какво би направил ТИ в тази обстановка? " предизвика необятна полемика във фейсбук, видя Plovdiv24.bg .

На металния дирек един под различен са сложени два знака от група " Б ", указващи преимущество. Единият е Б1 " Пропусни движещите се по пътя с преимущество ", а другият Б2 " Спри! Пропусни движещите се по пътя с преимущество ". Повечето коментатори пишат, че при тази обстановка е по-добре да се спре и се даде преимущество на останалите.

По създание, информацията от двата пътни знака се дублира и е учудващо за какво са инсталирани дружно. " То и с двата знака се прави едно и също! Ама множеството не ги виждате " - споделя консуматор, а различен му дава отговор, че тъкмо за това са поставени два - с цел да може по-добре да се видят.

Най-интересното е, че двата знака имат общ родител. Коментатор прецизира, че това е тогавашният №38 (снимка 2 в галерията) от началото на 60-те години на ХХ в., който е бил деен досега, в който България ратифицира Виенската спогодба за пътните знаци и сигнали.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР