Имотна мафия обсебва чужди частни имоти във Велинград - това

...
</TD
>Имотна мафия обсебва чужди частни имоти във Велинград - това
Коментари Харесай

Глас от Пловдив: Търся адвокати за дело срещу велинградските мутри

Имотна мафия завладява непознати частни парцели във Велинград - това заяви на конференция в Пловдив Валентин Чолаков, предава Plovdiv24.bg .

Мъжът има парцели в родопския град, само че от години не може да влезе във притежание. Единият е трансфорат в гълъбарник, в другия се вършат надгробни плочи, а в третият се разфасоват коли. Чолаков изискал самонастаналите се да изоставен, само че те отказвали и твърдели, че е тяхно още от времето на турското иго. 

" Община Велинград употребява единия парцел като своя благосъстоятелност, а аз имам документ, че е на наследниците на дядо ми " - описа Чолаков. 

Областният шеф на Пазарджик е издал заповед да се отпишат от книгите 764 кв. м., национализирани по времето на социализма. Общинският съвет на Велинград издава позволение за възобновяване на 754 кв. м. Накрая дирекция ТСУ на Велинград обаче издава схема, в която споделя, че парцелът е 740 кв. м. 

" Община Велинград е решила, че би трябвало да национализира част от парцела ми и към този момент е почнала да огражда и това, което е решила да открадне. За мен това е кражба. Никой не е продавал елементи от парцела. Община Велинград няма законно съображение да претендира, тъй като по закон щом парцелът е частна благосъстоятелност и всички постройки са частна благосъстоятелност " - разяснява Чолаков.

За разрешаване на имотния спор е наел като юрист, преди да бъде назначен за длъжностен министър. Подписали контракт, само че 3 години по-късно Демерджиев наредил на секретарката да върне документите и да се приключи договорът. Заплатеният хонорар от 1200 лв. бил върнат, откакто Валентин Чолаков се обърнал за подпомагане към Адвокатска гилдия - Пловдив. 

" Обръщал съм се и към други юристи, някои са започвали и са се отказвали, не знам по какви аргументи. Това дело го повеждам против велинградските мутри, а не против община Велинград " - съобщи мъжът.

Повече за проблема гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР