Идеята Бургаски университет Проф. д-р Асен Златаров да има Факултет

...
</TD
>Идеята Бургаски университет Проф. д-р Асен Златаров да има Факултет
Коментари Харесай

Бургаски университет Проф. д-р Асен Златаров с възможност за Факултет по фармация

Идеята Бургаски университет " Проф. доктор Асен Златаров " да има Факултет по фармация сплоти народните представители от разнообразни парламентарни групи в района. Те одобриха поканата на ректора проф. доктор Христо Бозов, който показа с тях амбициозните си цели за висшето учебно заведение, оповестиха от образователното заведение.

На срещата в Медицинския корпус участваха зам.-председателят на Народното събрание Цончо Ганев, Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова, Андрей Рунчев, Константин Бачийски, Севим Али, Фатме Рамадан, Ешереф Ешереф, Борис Аладжов и Ивайло Вълчев.

Подкрепата си към университета показаха за следващ път регионалният шеф проф. доктор Мария Нейкова, както и зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева.

Работата по Факултета по фармация към този момент е в ход, а измежду другите цели на новия ректор е и откриването на първи филиал на университета отвън границите на Бургас. Работи се и по акредитацията на нови, настоящи специалности в съществуващите към този момент факултети.

Проф. Христо Бозов има тактика за привличане на повече български и задгранични студенти, както и за развиване на научната активност в посока реализация на науката в практиката, в това число и основаване на лични артикули.

" Чрез Факултет по фармация ще имаме опция да притеглим в Бургас огромните фармацевтични компании. Планираме и построяването на съвременен корпус на територията на кампуса, в който да се обитават новият факултет, научните лаборатории и библиотека от ново потомство “, сподели още проф. Бозов.

Към момента в Медицинския лицей към университета е разгласен банкет за помощник-фармацевти. Въпреки че бройките са единствено за платена форма на образование ползата е доста огромен. Статистиката демонстрира, че при новозавършилите фармацевти има висока степен на реализация с под 1% безработица.

Днес следва среща сред проф. Христо Бозов и общинските съветници на Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР