И тази година посрещането на Баба Марта в ДГ Захарно

...
</TD
>И тази година посрещането на Баба Марта в ДГ Захарно
Коментари Харесай

Баба Марта изненада деца от пловдивска детска градина

И тази година посрещането на Баба Марта в ДГ " Захарно петле “ в регион " Северен “ се трансформира в прочувствен и трогателен празник. Екипът на детската градина авансово се беше погрижил за положителното въодушевление на малчуганите с тематична декорация и галерия от мартенички, направени от децата и техните родители. А на двора на детската градина беше украсено дърво с мартенички.

Празничното празненство стартира с куклен спектакъл " Преждата на Баба Марта “, квалифициран и показан от педагозите на детското заведение. Приказните герои - Лиса, Рунтавелка, Зайко, Врабчо, Пижо и Пенда забавляваха децата със своята увлекателна история. Накрая, облечена в национална носия и с цялостна кошница в ръка, дойде Баба Марта. Децата я посрещнаха с доста наслада и неспокойствие. На малчуганите тя описа легендата за този остарял български бит. Те бяха научили доста стихчета и песнички, с които я зарадваха. Развеселена и удовлетворена от топлото посрещане на децата, Баба Марта им подари обичайната българска мартеничка. И даде обещание, че ще прогони студената зима, с цел да се радваме на слънчева и топла пролет.

" Пожелавам на децата да бъдат здрави, бели и червени, доста радостни, усмихнати и любознателни.А на екипа на детската градина и нейния шеф Тони Табакова-все по този начин с възторг и професионализъм да образоват малчуганите в почитание към българските традиции “, съобщи кметът на регион " Северен “ Стоян Алексиев, който беше посетител на тържеството.

Директорът на ДГ " Захарно петле “ поздрави децата и гостите с първомартенския ден, като пожела на всички да бъдат на първо място здрави, да имат доста шанс и да носят в сърцата си доста обич и благополучие.

На празника участва и секретарят на регион " Северен “ Стайко Танев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР