Хора,това какво е!? Това попита редовен читател на Plovdiv24.bg. Човекът

...
</TD
>Хора,това какво е!? Това попита редовен читател на Plovdiv24.bg. Човекът
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Вие кажете какво е това!

Хора,това какво е!? Това попита постоянен четец на Plovdiv24.bg . Човекът се свърза с редакцията ни, като ни изпрати и две фотоси. Ето какво желае да ни каже пловдивчанинът:

" Здравейте! Днес огромният ми наследник забелезя нещо в небето и ми сподели, че е комета. Снимката я направих до ОУ " Кочо Честименски ". Аз му обясних,че се бърка, като това най-вероятно е аероплан, който ще каца. Като се вгледа човек обаче, май в действителност си е комета. Вие кажете! ".

Кометата е малък астрономически обект в Слънчевата система, сходен на астероид, само че формиран най-вече от лед (въглероден диоксид, метан и вода), прахуляк, скални частици и примеси от различни минерали.

Поради тази причина от време на време кометите биват наричани " топки от замърсен сняг “. Когато е задоволително близо до Слънцето, демонстрира видима кома (тънка, размита, временна атмосфера), а от време на време и опашка. Тези феномени се дължат на въздействието на слънчевата радиация и слънчевия вятър върху ядрото на кометата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР