Губернаторът на Русе Драгомир Драганов разпореди на дежурните към Областния

...
</TD
>Губернаторът на Русе Драгомир Драганов разпореди на дежурните към Областния
Коментари Харесай

Областният управител разпореди постоянно следене на водните нива

Губернаторът на Русе Драгомир Драганов разпореди на дежурните към Областния съвет по сигурност и ръководство при рецесии да му дават непрекъснато информация по отношение на равнището на водоемите и реките в района.

Мярката е напълно превантивна, като нейното въвеждане е подбудено от проливните превалявания през последните денонощия в страната, както и заради обстоятелството, че се намираме в така наречен пролетно прииждане. И все още регионалният шеф получава такава информация всекидневно, само че с въвеждането на мярката при вероятно ненадейно повишаване равнището на някои от водоемите той ще бъде осведомен незабавно.

Целта е на база предоставените данни и направените прогнози да се подхващат оптимално съответни и навременни ограничения при вероятно повишение риска от преливане на някои от водоемите или реките в Русенско.

Според данни на Метеорологичната обсерватория в Русе към Национален институт по метеорология и хидрология месец април тази година е бил вторият най-дъждовен в района за последните 15 години. При междинна месечна норма от към 45 л/кв. м, то падналите количества дъжд са били към 75 л/кв. м. в Русенско.

До края на месеца се чака да станат ясни и резултатите от инспекциите на язовирите в региона. Също по този начин се разискват и действия за възобновяване и застраховане проводимостта на реките, което ще ограничи и минимизира отрицателното влияние на водите.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР