Група рибари на кея в Черноморец разказаха за тазгодишния риболовен

...
</TD
>Група рибари на кея в Черноморец разказаха за тазгодишния риболовен
Коментари Харесай

Рибари от Черноморец: Никой не гледа туризма, всеки си гледа у джоба

Група риболовци на кея в Черноморец описаха за тазгодишния рибарски и туристически сезон пред “Цветовете на България " на радио “Фокус "

“Няма риба. Тая година го отдаваме на мръсното море ". Това показа един от риболовците, сочейки като замърсител украинския язовир “Нова Каховка ", чиито стени бяха взривени през юни. Според него водата е с по-висока температура от нормално, както и със зелен цвят, което се дължи на замърсяване. Друг обаче е на мнение, че до момента в който украинските води стигнат до морето ни, ще са се разнесли. 

Риболовците споделят, че по това време на лятото най-често срещани са попчетата и сафридът. Засега обаче риба насам не идва. “По през целия ден има лодки, които вървят на чепаре и се връщат с един кг риба за деня, което е нищо. " В момента в по-големи количества се лови рибата скорпид, а риболовците се надяват да заловен повечко лефер през август.

Основните клиенти на морските ловци са ресторантьори. Рибарите са скептични, че всичката риба, която се показва за прясна, в действителност е такава. На въпроса по какъв начин туристите могат да заловен ресторантьорите в евентуална неистина, мъжете дават отговор: “Няма по какъв начин да се разбере, всичкото е на юнашко доверие. "  

Рибарите са недоволни и от неналичието на туристи. “Туристическият сезон е доста слаб ", оплакват се те. “В съпоставяне с предходната година, в този момент напряко е празно. "   

“Никой не гледа туризма, всеки си гледа у джоба ", разясняват рибарите във връзка работата на Министерството на туризма. “Снощи слушах едно предаване по малкия екран ", споделя единият. “Много мощен туризъм, доста мощен туризъм! " Къде е тоя мощен туризъм?! Няма хора ", установи той. 

Според тях в България се промотират гръцките и турските курорти, а не нашенските. “Сигурно в други страни няма по какъв начин да се случи това нещо - да не си рекламираш родното, да рекламираш непознатото ", акцентират парадокса риболовците.

Бойко СЕРАФИМОВ
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР