Грипът и коронавирусът все повече се разпространяват в страната. Макар

...
</TD
>Грипът и коронавирусът все повече се разпространяват в страната. Макар
Коментари Харесай

Специалист: Грипът не е за подценяване

Грипът и коронавирусът от ден на ден се популяризират в страната. Макар че доста хора към този момент не се тестват, има значение от какво сме заболели, тъй като лекуването е друго. Това разяснява в ефира на bTV епидемиологът Христиана Бацелова.

" За грип имаме лекарство, което се употребява от дълго време. Затова е значимо още в първите дни да се приема, с цел да е по-бързо възобновяване. Има към този момент бързи проби, които и у дома могат да се създадат, с цел да се дефинира от какво сме заболели “, добави тя.

Бацелова изясни и че сезонният грип постоянно води до грипна зараза и че не чака тази година това да ни подмине.

" Виждаме, че и двата вируса могат да убиват. Това е нещо изрично. Грипът е рисков за дребните деца до 5-годишна възраст, както и за хората над 65-годишна възраст. Лицата с хронични болести  също са рискова група. Така че грипът изрично не е за подценяване. COVID-19 също може да докара до тежки затруднения и до гибел. Виждаме, че има от ден на ден данни за деца, при които има дълъг Коронавирус. Има такива, които са боледували съвсем безсимптомно, само че при тях може да има трайно засягане на някой от вътрешните органи. Така че нито един от двата вируса не е за подценяване “, сподели Бацелова.

Тя сподели още, че при пандемията е имало по-малко заболели от грип поради ограничаващите ограничения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР