Градът под тепета, неслучайно заслужи приза “Европейска столица на културата

...
</TD
>Градът под тепета, неслучайно заслужи приза “Европейска столица на културата
Коментари Харесай

Ангел Георгиев от Възраждане: Ще предприемем категорични действия за опазване на културно-историческото наследство на Пловдив

Градът под тепета, неслучайно заслужи наградата “Европейска столица на културата " през 2019-та година. Пловдив е град, изтъкан от просвета, история, археология и обичаи. От “Възраждане " са твърдо решени да запазят достоверния дух на града, както и да допринесат за образа му, като работят интензивно за запазване и показване по подобаващия метод на културно-историческото завещание на античния Пловдив.

“Градът ни живее в ритъма на културата, извънредно належащо е да се откри разговор и тесни връзки с хората на изкуството, които все още липсват. Вплитането на естествени и архитектурни дадености, дружно с културните прояви, е неизменима част от характерният дух на Пловдив. Това го прави привлекателен туристически център и е извънредно тъпо да не се употребява капацитетът му. Пловдивчани заслужават обогатен културен календар, в който да се включат и повече градски зони. Така да вземем за пример знаците на града са занемарени и оставени на произвола.

Нова постройка за Операта е водещ приоритет, върху който би трябвало да се работи. Оперното изкуство се радва на извънредно огромен интерес и е извънредно време да има нов съвременен дом, съгласуван с потребностите и спецификите както на изпълнителите, по този начин и на публиката.

От “Възраждане " ще настояваме и работим за решение и на проблема с Тютюневия град.

За страдание, неналичието на съответна политическа и управническа воля трансформира квартала в черно леке, от което пловдивчани извръщат взор. Необходимо е да се предприеме незабавно благоустрояване на зоната и да се преодолее блокажът сред частници, Община и страна. Интерпретирането на пространството на тютюневите хранилища в подтекста на “Пловдив 2019 " с плана за " Тютюневия град " бе добър образец за начален разговор. Необходима е целева работна група на правилото на краткотрайните парламентарни комисии, която да се заеме с проучване и да провежда действия по правенето на предстоящ план, в който да се включат представители на заинтригуваните страни.

Доверете се на мен и “Възраждане " с номер 42, тъй като ние сме политическата организация, тясно обвързвана с историята, културата и фолклорът на нашия народ и ще се борим за тяхното възобновяване и опазване ", съобщи на среща с жители, претендентът за кмет от “Възраждане ",.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР