Гост професори от катедра Електротехника и компютърни науки“ на университета

...
</TD
>Гост професори от катедра Електротехника и компютърни науки“ на университета
Коментари Харесай

След посещението на канадските професори в Русенския университет: Двете страни намират общи позиции за развитието на отношенията на сътрудничество и взаимна подкрепа

Гост професори от катедра " Електротехника и компютърни науки “ на университета Мак Мастър в Канада гостуваха в Русенския университет и катедра " Електроника “,

предава Ruse24.bg . Работното посещаване бе в границите на двустранно съглашение по програмата Еразъм+, активност КА171, с началник проф. дн Анелия Манукова.

Двамата професори изнесоха лекции пред необятна публика на Русенския университет на 8 и 9 май 2024, като тема провокира забележителен интерес. Проф. Майкъл Нозуърти показа лекция на тематика " Разработване на технологии за магнитно резонансно изображение за неинвазивна оценка на човешката физиология “, а проф. Бабак Нахид – " Управление на енергийни системи за електрифициран превоз и ръководство на електродвигатели “.

На 7 май 2024 година проф. Майкъл Нозуърти, проф. Бабак Нахид, проф. Анелия Манукова и доцент Красимира Щерева организираха среща с доцент доктор Галина Иванова – зам.-ректор по интернационално съдействие, като се разискаха благоприятни условия за разширение на съдействието сред Русенския университет и университета Мак Мастър – взаимна научна активност, продан на теоретичен капацитет, определяне на стабилно партньорство и разговор.

От Русенския университет " Ангел Кънчев " оповестиха, че двете страни намират общи позиции за развиването на връзките на съдействие и взаимна поддръжка. След срещата гостите разговаряха с Еразъм студенти в Залата на бъдещето и се срещнаха с научните разработки на студенти и докторанти. Доц. доктор Александър Иванов, шеф на НИС, показа индустриалните предприятия на Русе и опциите за реализация на приключилите студенти и докторанти.

Гостите от Университета Мак Мастър се срещнаха с управлението на факултета – доцент доктор Вяра Русева и доцент доктор Йордан Калмуков, както и с членовете на катедра Електроника. При диалозите се потърсиха допирни точки за взаимна научна и просветителна действия, в които области Университетът Мак Мастър е водещ в света.

Работната стратегия на продължи с посещаване и настоятелен диалози за взаимни научни разработки с компаниите Фотолитикс ООД и " Експрес сервиз “ ООД, които са сътрудници на катедра Електроника при образованието на студенти от компетентност Електроника и Автомобилна електроника, както и за научна активност и образование на докторанти. Гостите бяха впечатлени от научния капацитет на доктор инж. Деян Левски и маг. инж. Цветомир Гоцов при представянето на разработките и обучителните стратегии.

На 10 май 2024 година проф. Майкъл Нозуърти и проф. Бабак Нахид посетиха Центъра за върхови достижения и Иновативния проучвателен център " Роботика и киберсистеми “. Проф. доктор Пламен Захариев показа реформаторски достижения на екипа си и новаторските планове, по които работят.

Проф. Майкъл Нозуърти (Prof. Michael Noseworthy) и проф. Бабак Нахид (Prof. Babak Nahid) посетиха и Университетската библиотека на Русенския университет. Силно усещане провокираха книгите от инженерната сбирка и по-специално заглавието на немски език от Алберт Айнщайн " За специфичната и общата доктрина на относителността “, издадено през 1920 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР