Фондация Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок

...
</TD
>Фондация Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок
Коментари Харесай

Лили Иванова си заплю топ имот в Бургас, преди там се намираха култови кръчми

Фондация " Лили Иванова “ желае да вземе чартърен за период от 10 години неподвижен парцел, намиращ се в Морската градина на Бургас. Става въпрос за някогашната механа " Бургаски вечери “ научи Burgas24.bg.

От докладната бележка от зам.-кмета Станимир Апостолов излиза наяве, че в Община Бургас е постъпило писмо от фондацията на примата на българската сцена. С него се желае приемане на позволение от Общински съвет - Бургас за отделяне на многофункционален културен център Saloon LI. Желанието е парцелът да се намира в региона към Летния спектакъл в Бургас. След проучване като подобаваща за това е посочена постройка със застроена на повърхност от 62 кв., благосъстоятелност на " Благоустройствени градежи “  с прилежаща към нея зимна градина -  бившето заведение " Бургаски вечери.

Организацията има намерение да подписа дълготраен контракт за оптимално допустимия период, поради желанието да вложи обилни средства за реорганизация и цялостно възобновяване на обекта. Предвижда се, посредством възобновяване да се модернизира пространството, с цел да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите детайли ще бъдат заимствани елементи от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е ситуиран обектът.  Културният център ще включва многофункционална част, отчасти завършена като зимна градина с опция за отворени размери и хармонично обединение с парковата среда за  изложения, срещи, концерти, показване на създатели и творби, както и друга културна, художествена и съпътстваща активност. В рамките на съществуващата постройка ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и посетители, информативен център за разпространение на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи пространства, гримьорни и други

Целта на фондацията е да се осъществя един прелъстителен и съвременен обект, изпълняваш характерни художествени и креативен функционалности, посредством който да разпространява българското изкуство, да подтиква развиването на млади гении и да отдаде нужната респект на бележити създатели. Ще бъдат проведени и школи за деца и възпитаници.  Друга цел на организацията е, да се експонират награди и персонални движимости на огромни български актьори, което ще трансформира центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще способства за  развиване и разширение на културния и събитиен туризъм.

" Към сегашния миг обектът е негоден, към него няма налице интерес от страна на наематели и се нуждае от сериозен ремонт. Съгласно подаденото заявление всички осъществени поправки и усъвършенствания по постройката, ще останат са в интерес на сдружението “, излиза наяве от докладната бележка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР