Епископската базилика на Филипопол е един от най-посещаваните археологически обекти

...
</TD
>Епископската базилика на Филипопол е един от най-посещаваните археологически обекти
Коментари Харесай

По 250 души на ден посещават Епископската базилика на Филипопол

Епископската базилика на Филипопол е един от най-посещаваните археологически обекти в града. Това сподели в предаването " Цветовете на Пловдив “ на Радио " Фокус “ Димитър Станчев, реставратор и началник на отдел “Опознаване на културното завещание “. През нея минават приблизително към 5000 души на месец и приблизително към 250 души дневно, което е извънредно достижение. За втора поредна година ползата не е измършавял, дори в противен случай “, уточни Станчев.

Интересът към Малката базилика също е огромен, защото се предлага услугата смесен билет сред двете базилики. Така че част от посетителите на Епископската базилика са насочвани и към Малката базилика.

В Базиликата се случват доста културни събития и мероприятия. " Ние сме хазаин на доста концерти, семинари, конференции, уъркшопи от скоро “, разясни Димитър Станчев.

Доц. доктор Елена Кантарева, началник на процеса по изследване и възстановяване на Базиликата добави, че всичките събития и благоприятни условия за наемане на обектите са включени в общинската разпоредба за цените.

Епископска базилика не е отворила вратата за сватби и различен вид фамилни ритуали, с оглед огромната натовареност на обекта. Това обаче е допустимо в Малката базилика.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР