Експертите на РИОСВ-Русе съставиха 10 акта за установяване на административни

...
</TD
>Експертите на РИОСВ-Русе съставиха 10 акта за установяване на административни
Коментари Харесай

Експертите на РИОСВ-Русе съставиха 10 акта за нарушения през юли

Експертите на РИОСВ-Русе сформираха 10 акта за определяне на административни нарушавания през юли. Четири от тях са за нарушавания на рамковия Закон за запазване на околната среда, три по Закона за ръководство на отпадъците и три по Закона за шума, оповестяват от Регионалната ревизия.

През юли специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе са направили общо 136 инспекции, от които 86 са  планови, а 50  извънредни. Броят на тестваните обекти е 119, като при осъществения надзор са дадени 74 наставления за премахване на установени несъотвествия с екологичното законодателство. Наказателни постановления не са издавани през предходния месец, само че са подписани четири съглашения с физически и юридически лица на обща стойност 3 710 лева.

Общо събраните суми от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе по наложени санкции, имуществени наказания са 30 800 лева и по еднократни и настоящи наказания (чл. 69 от ЗООС) 8 534,13 лева От структурите на Националната организация по приходите през месец юли 2024 година по наложени административни ограничения са постъпили 900 лева От получените суми през месец юни 2024 година, на общините, през месец юли 2024 година са преведени 56 232,39 лева Най-голяма сума е получила Община Разград в размер на 49 837,19 лева

Пълният доклад за контролната активност на инспекцията през юли е оповестен на интернет страницата на РИОСВ-Русе:
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР