Екипът на ВиК Пловдив ЕООД се включи в националната инициатива

...
</TD
>Екипът на ВиК Пловдив ЕООД се включи в националната инициатива
Коментари Харесай

ВиК - Пловдив засади 240 дръвчета, акцията е в цялата страна

Екипът на " ВиК Пловдив " ЕООД се включи в националната самодейност " Засаждане на чисти води " на " Български ВиК холдинг " ЕАД във връзка Световния ден на водата 22 март. На територията на Пречиствателната станция на Пловдив бяха засадени десетки млади фиданки, предава Plovdiv24.bg

" Водата е живот, ние доставяме вода, това значи, че доставяме живот. Всички би трябвало да се борим доста за това да запазим водните запаси. Един от методите е посредством засаждане на дървета и ние желаеме да покажем нашата угриженост към околната среда, да понижим отпечатъка, който антропогенните фактори оказват върху околната среда и да стартираме да възвръщаме водните запаси " - сподели при откриването на събитието в Пловдив шефът на водното сдружение инж. Антон Гълъбов.

Държавно горско стопанство - Пазарджик е осигурило на " ВиК Пловдив " ЕООД 40 тополи, 50 фиданки американски явен и още 50 броя окосмен дъб, а Овощарският институт в Пловдив - 100 броя млади орехи. Това са устойчиви типове и екипът на водното сдружение счита, че с тази самодейност ще способства за възобновяване и поддържането на водните запаси.

Младите дръвчета се засаждат във всички бази на " ВиК Пловдив " в региона, тъй че един ден хората ще могат да кажат: " Това дърво го посадихме ние ", означи инж. Гълъбов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР